Yıkımın Ardından Yeniden Doğuş: Kahramanmaraş'ta Deprem Kongresi Yapılacak

Yıkımın Ardından Yeniden Doğuş: Kahramanmaraş'ta Deprem Kongresi Yapılacak
26 ve 27 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek olan "1. Yılında Kahramanmaraş Merkezli Depremlerin Boyutu, Şehirlere Olan Etkisi ve Çözüm Önerileri Kongresi"ne alanlarında uzman isimler katılacak

Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz yıl meydana gelen büyük depremin enkazını dönüştürmek ve şehrin yaralarını sarmak adına yoğun çalışmalar yürütülürken, depremin birinci yıl dönümü anma etkinlikleri de büyük bir titizlikle hazırlanıyor. Bu önemli tarihi anmak ve geleceğe dönük çözüm önerileri geliştirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) iş birliğiyle bir kongre düzenlenecek.

YEREL YÖNETİMLER, AKADEMİK ÇEVRELER VE UZMANLAR BİR ARAYA GELİYOR

26 ve 27 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek olan "1. Yılında Kahramanmaraş Merkezli Depremlerin Boyutu, Şehirlere Olan Etkisi ve Çözüm Önerileri Kongresi"ne alanlarında uzman isimler katılacak. Toplantılar, 26 Ocak Cuma günü KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi'nde, saat 10.00'da start alacak. Kongrede, çeşitli sektörlerden gelen uzmanlar depremin etkilediği çevre, tarım, ulaşım, sağlık, sosyal hizmetler ve daha birçok konuyu detaylıca inceleyecekler. Etkinlik, 27 Ocak Cumartesi günü Şairler Tepesi'nde gerçekleştirilecek olan programla sona erecek.

DEPREMİN ETKİLERİ VE REHABİLİTASYON SÜREÇLERİ MASAYA YATIRILACAK

Depremin üzerinden geçen bir sene boyunca yapılan ve yapılacak olan faaliyetler, Kahramanmaraş'ın gelecekte bu tür felaketlere daha hazırlıklı olabilmesi için gerekli stratejilerin belirlenmesi adına ele alınacak. Afet yönetimi, kent hafızası ve toplum psikolojisi gibi konuların da tartışmaya açılacağı kongrede deprem sonrasının sosyolojik ve psikolojik yansımaları da değerlendirme altına alınacak. Bu önemli buluşma, kentteki tüm ilgili tarafların bir araya gelmesi ve sinerji oluşturması için önemli bir fırsat olarak görülüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.