TOGG'un yeni modeli çıkıyor!

TOGG'un yeni modeli çıkıyor!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK ekranlarında yerli otomobil TOGG'a ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK ekranlarında 'Hafta Sonu' programına konuk oldu. Bakan Kacır, yerli araç TOGG'a ilişkin "1 buçuk 2 yılda bir yeni modeller piyasada olacak" dedi.

İşte Bakan Kacır'ın açıklamalarından satır başları:

"23 BİNDEN FAZLA TOGG YOLLARDA OLACAK"

"Bugün Türkiye'nin yollarında binden fazla Togg seyahat ediyor. Bu sayı artacak. 2023 yılında 23 binden fazla Togg yollarda olacak. Togg bir otomobilden fazlası. Şarj istasyonları yaygınlaşmadan elektrikli araçların yaygınlaşması mümkün değil. Yeni bir piyasa kuruluyor. Şarj istasyonlarının 81 ilde kurulması için çalışma başlattık. 81 ilde şarj istasyonları 1780'i aştı. Bu sayı daha da artacak.

"ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER YENİ BİR FIRSAT PENCERESİ"

Elektrikli araçlar yaygınlaşacak. Sürücüsüz otomobillerden bahsediyor olacağız. Türkiye elektrikli araçların öncüsü olmalı. Otomotiv sektörü büyük bir dönüşüm yaşıyor. Elektrikli otomobiller yeni bir fırsat penceresi.

TOGG'UN YENİ MODELİ NE ZAMAN ÇIKIYOR?

C sınıfında bir sedan araç 2024 yılının sonunda çıkmış olacak. Bunun peşinden B sınıfı aracı gelecek. 1 buçuk 2 yılda bir yeni modeller piyasada olacak. İhracat çok önemli. Bir fabrikadan bahsediyoruz ama o fabrikanın arkasında 100 fabrika var. Togg'a parça üreten... Otomobil fabrikasının yanında batarya fabrikası kuracağız."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.