Suriyeli Çocuklar Aşılanıyor

Suriyeli Çocuklar Aşılanıyor
İlimizde, kamptaki 0-59 ay yaş grubundaki Suriyeli çocuklar ile kamp dışında yaşayan Suriyeli çocukların bulundukları yerde ulaşılıp aşılanmaları kararlaştırılmıştır.

Polio Eradikasyon Programında amaç vahşi polo virüsünün yok edilmesidir.1988 yılında başlatılan programın temel stratejilerinden biri de destek aşılama çalışmalarıdır.

           Ülkemiz Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesine bağlı 53 ülke ile birlikte 21 Haziran 2002 tarihinde ‘’Çocuk Felcinde Arındırılmış Ülke ‘’ olarak sertifikalandırılmıştır. Ancak ,halen bazı ülkelerde virüs dolaşımı devam etmektedir.

           DSÖ tarafından yapılan açıklamalarda, Suriye ve Irak’ta  vahşi çocuk felci virüsünün varlığı ve buna bağlı vakalar olduğu teyit edilmiştir. Suriye ve Irak ile olan uzun sınırımız ve içinde bulunulan durumdan dolayı yoğun nüfus hareketleri nedeniyle, Ülkemiz poliovirüs importasyon riski altındadır.

          Bu nedenle Kahramanmaraş ilimizde, kamptaki 0-59 ay yaş grubundaki Suriyeli çocuklar ile kamp dışında yaşayan Suriyeli çocukların bulundukları yerde ulaşılıp aşılanmaları kararlaştırılmıştır.

          İki tur arası süre en az bir ay olarak öngörülmüş olup uygulamanın birinci turu 20-26 Nisan 2015 ve ikinci turu 29 Mayıs-4 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

1-318.jpg

2-254.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.