Sıtmayla Mücadele Başlıyor

Sıtmayla Mücadele Başlıyor
Düzenlenen törene, Kahramanmaraş İl Toplum Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, aracın anahtarını Elbistan Toplum Sağlığı Müdürü Dr. Nuran Gök'e teslim etti.

 

Yener, konuşmasında, sivrisinekle mücadele amacıyla Kahramanmaraş'tan Göksun, Afşin, Elbistan, Ekinözü ve Nurhak ilçelerine ilaçlama aracı geldiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

     ''Bu sebeple hem Kahramanmaraş’ta hem de kuzey ilçelerde bir mağduriyet yaşanıyordu. Bu mağduriyeti gidermek ve 5 ilçede sıtma ile mücadele için hizmet vermesi amacıyla sıfır bir ilaçlama aracı alındı. Bu araç Afşin, Göksun, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde kullanmak üzere Elbistan merkezli olarak tahsis edildi. Bugün itibariyle de teslim ediyoruz. Arkadaşlara da çalışma şeklini Sıtma Savaş Şubesi'nden gelen arkadaşlarımız tarif etti. 5 ilçemize de hayırlı olsun. Bu aracın alınmasıyla hem bu ilçelerimiz hem de Kahramanmaraş ilimiz rahatlayacak. Çünkü daha önce tek olan aracımız diğer ilçelere gittiği zaman Kahramanmaraş'ın etrafındaki ilaçlamalar da sıkıntıya giriyordu. Şimdi iki taraf da rahatladı. Bundan sonra hizmet daha iyi olacak.''

     Dr. Nuran Gök ise köylerde sıtma hastalığı ile yapılacak mücadelede ilaçlama aracının büyük faydası olacağına işaret ederek, ''Aracın temini konusunda emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum'' dedi. 

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.