Pakdil’den Özel Hastanelere Ziyaret

Pakdil’den Özel Hastanelere Ziyaret
Pakdil Kahramanmaraş’ta ki, vatandaşların, esnafın ve sivil toplum örgütlerinin sorunlarını dinliyor ve çözüm bulmaya çalışıyor.

T.B.M.M ESKİ Başkan Vekili, Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil Kahramanmaraş’ta ki, vatandaşların, esnafın ve sivil toplum örgütlerinin sorunlarını dinliyor ve çözüm bulmaya çalışıyor.

  Pakdil Kahramanmaraş’taki programları çerçevesinde en son olarak Sağlık sektörünün sorunlarının yerinde tespiti için Kahramanmaraş’ta bulunan Özel Hayat Hastanesi, Özdeva, Vatantıp, Megapark ve Maremar Hastaneleri yetkilileri ile görüşerek bilgi alış verişinde bulundu.

  Pakdil ziyaretlerinde Özel Hastanelerin ve çalışanların sorunlarında yerinde dinledi ve yapabilecekleri konusunda açıklamalarda bulundu.

  Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil beraberinde İl Sağlık Müdürü İlker Çitil’le birlikte Hayat Hastanesi’ndeki ziyarette, ziyaretin amacı hakkında şu açıklamalarda bulundu;

“ Has Parti’den Ak Parti’ye katılan il, İlçe Başkanları ve yöneticilerinin katılım toplantısından geliyorum. Tabi insanları en çok ilgilendiren hususların başında önce eğitim sonrasında da sağlık geliyor. İnsanlarımızın sağlık meseleleri vardır. Sağlık meselesindeki ihtiyaçtan doğan hususlar büyüyor. Birde insanlarımızın sağlık sorunlarını çözen insanlar var. Tabi doktorlarımız başta geliyor. Genel itibariyle sağlık çalışanlarımız geliyor. Ama işin o dağında merkezinde doktor arkadaşlarımız var. Türkiye tıp alanında hakikaten bir ilerlemenin içerisinde. Tüm doktor arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi ifade ediyoruz. Sağlık Sigortasının kapsamı genişlediği için devlet bu şemşiyeyi genişlettiği için bununla birlikte ortaya çıkan sorunlar var. Bu sağlıkla ilgili başvurulan yerler neresi, devlet hastaneleri veya özel hastaneler. Bizde bu gün doktor arkadaşlarımızı ziyaret ederek, geçmişte kendileri ile görüştüğümüz bir takım sıkıntılar  vardı, onları görüştük, müzakere ettik, not aldık. Onlar nereye geldi, nasıl bir çözüme ulaştı. Nasıl bir kolaylaştırmalar oldu. Çünkü bazı işlerin, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu boyutu var. Sorunların bir kısmı tespit edilmiş ve giderilmiş. Nihayetinde bu hastanelerde insanlarımız tedavi oluyor. Ama bunun gerisinde bu tedavi hizmetleri nasıl daha iyileştirilebilir. Aynı zamanda tabi hastanelerin de  bu hizmetlerin karışlığı olarak, insanlarla bir münasebetleri var. Kamu ile olan münasebetleri var. Kamu bu meselelere nasıl bakıyor. Ortaya çıkan sorunları nasıl özüyor.  Bizlerde çözülmesi noktasında ilgili Bakanlıklara bildiriyoruz. Olumlu olan sonuçlar var. Onları aktaracağız ve tespitlerimizi aktarmak üzere ziyaretlerde bulunuyoruz. Buradaki temel yaklaşım şu. Ortaya konan bir takım kurallar var. Ama bu kurallar nasıl tatbik ediliyor. Kurallarda değişecek olan yönler var mı? Veya uygulayıcılar kuralları nasıl uyguluyor. Bunları hep beraber değerlendireceğiz. İnsanlarımızın sorunu varsa bu sorun ya özel sektörde, yada kamuda çalışan  bir kişinin ise, örneğin kamuda çalışan bir öğretmenin sağlık sorunu çözülememiş ise  bu önce okula ve öğrenciye yansıyor.

654.20121015165222.jpg

Dolayısıyla her konumdaki insanlarımızın sağlık sorunlarının çözümlenmesi gerekiyor. Bu hususta devletimizin üzerine düşen görevleri var. Uygulayıcıların görevleri var. İte biz bu gün bütün bunları bir değerlendirelim, Yıllardır bu arazide bulunan, tabiri yerinde ise eli taşın altında olan doktorlarımız ve yöneticilerimizin de görüşlerini alalım diye bu ziyaretleri yapıyoruz.” Dedi

  Pakdil bir gazetecinin “ Özel hastanelerin bir çok sıkıntıları var. Bunların başında da devletin özel hastanelere ödediği paranın 6-7 yıldır artmaması var. Hükümet olarak Vergiler dahil bir çok konuya zam yaparken, elektrik, su doğalgaz ve akaryakıt olmak üzere her şeye zam gelirken, hastanelere ödenen ücretlere herhangi bir zam olacak mı” diye sordu.

  Pakdil ise bu konuda şunları belirtti: “  Kamunun yaptığı bir kısım uygulamalarda değil tamamında adalet üzerine hareket etmesi gerekiyor. Biraz önce bahsettiğimiz sorunların içerisinde bunlarda var. Aileler gittikçe artıyor. İnsanların daha çok talebi oluyor. Bunların bir kısmını da devlet karşılıyor. Bunun da hakkaniyete uygun bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Bu uygulama konusunda aksama varmı dır? veya vatandaşın aksama olduğunu iddia ettiği konularda bir aksama varmı dır? Bunlarda tespit edilmeli devletimiz bu konularda da çalışmalar yapıyor. İnşallah Tıp Fakültemiz önümüzdeki yıl içerisinde hastane problemi tümüyle çözülecek. Böylece gitmek isteyen doktorlarımızda yerlerinde kalacak” dedi

  Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Baş hekimi Lütfi Bildirici ise sorunlarının sorulması üzerine şunları söyledi:” Bizim yerimize siz vekil oldunuz sorunlarımızı söylediniz. Biz 30 yıldır bu işe başladık başlayalı Kahramanmaraş’ın en eski Hastanesi biziz. En eski yönetici de benim. Hakikaten başladığımız günden bu yana devletimiz hiçbir zam yapmadı. Bilakis bir takım kesintilerde bulunuyor. O kesintiler tabi bizi sor duruma düşürüyor. Emin onlunuz ki gelirimizle giderimiz birbirini karşılayamayacak durumda oluyor. Ya zor karılıyor veya biraz ekside kalıyor. Hastane bizim olduğu için yıllardır uğraşıyoruz, mecburen mesleğimize devam ediyoruz. Yine de devam etmeye çalışacağız. Ama devlet bir iyileştirme yaparsa, tabiî ki müteşekkir oluruz.

655.20121015165234.jpg

  Sayın Pakdil ve İl sağlık Müdürümüz İlker Çitil’ Bey’in gelip sorunlarımızı yerinde dinlemesi çok önemli. Ben buradan kendilerine teşekkür etmek istorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.