Minik Bedirhan Böbrek Taşından Kurtuldu

Minik Bedirhan Böbrek Taşından Kurtuldu
Kahramanmaraş’ta böbreğinde taş bulunan 5 yaşındaki Bedirhan Kamçı, Perkutan Nefrelitotomi adı verilen kapalı yöntem cerrahi müdahale ile 1,5 santimetre büyüklüğündeki böbrek taşından kurtuldu.

Kahramanmaraş’ta böbreğinde taş bulunan 5 yaşındaki Bedirhan Kamçı, Perkutan Nefrelitotomi adı verilen kapalı yöntem cerrahi müdahale ile 1,5 santimetre büyüklüğündeki böbrek taşından kurtuldu. 

Kahramanmaraş’ta üroloji tedavilerinde başarılı yöntemler uygulayan Opr. Dr. Mustafa Eren, 5 yaşındaki Bedirhan’ı kapalı yöntem cerrahi müdahale ile sağlığına kavuşturdu. Kahramanmaraş’ta sık sık görülen üriner sistem taş hastalığını artık kapalı yöntemle tedavi edebildiklerini ifade eden Eren, bu yöntemle hem tedavi süresini kısalttıklarını, hem maliyeti azalttıklarını hem de vücut estetiğinin bozulmadığını söyledi.

Üriner sistem taş hastalığının böbrek yetmezliğinin en temel faktörlerinden biri olduğuna dikkat çeken Dr, Eren erken tanının tedavide büyük önem taşıdığını dile getirdi. Gelişmiş ülkeler de böbrek yetmezliğinin en sık nedeninin diyabet olmasına rağmen gelişmemiş ülkelerde üriner sistem taşları olduğuna vurgu yapan Eren, şöyle konuştu:

“Geçen yüzyılda üriner sistem taş hastalığının tedavisinde açık cerrahi teknikleri uygulanmakta iken günümüzde geliştirilmiş olan endoskopik cerrahi tedavi modaliteleri uygulanmaya başlanmıştır. Endoskopik yöntemler açık cerrahi teknikler ile karşılaştırıldığında hastalar için daha konforlu ve daha estetik görünüm sağlamakta, aynı zaman da hastanın hastanede kalış süresini kısalttığı için daha az maliyet oluşturduğu gibi, erken dönemde normal hayatına dönmeyi sağladığı için de daha az iş gücü kaybını sağlamaktadır. Böbrek taşlarının tedavisinde en son Perkutan Nefrolitotomi tekniği uygulanmaktadır. Kliniğimize sol yan ağrısı ile müracaat eden 5 yaşında ki Bedirhan’ın da yapılan tetkiklerinde sol böbrekte 1,5 santimetrelik taş tespit edilmesi üzerine bu operasyonu planladık. Esasen bölgemizde çocuk yaş grubu için bu yöntem yaygın olarak kullanılmamaktadır. Ancak hastanemiz bünyesinde, hasta operasyona alınıp başarılı bir operasyon ile böbrek taşında kurtarıldı ve taburcu edildi. Bu bağlamda bu imkanları sağlayan hastane yönetimimize, çalışma arkadaşlarım Anestezi Uzmanı Uzm. Dr. Kürşat Aköz’e , Cuma Polat’a, hemşirelerime, Anestezi Teknisyenlerime şükranlarımı sunuyorum. Çünkü bu bir ekip çalışması olarak değerlendirilmelidir.”

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.