Mahir Ünal’dan Sosyal Medya Düzenlemesi açıklaması

Mahir Ünal’dan Sosyal Medya Düzenlemesi açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, kanunlaşan yeni Sosyal Medya Düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen, kamuoyunda "sosyal medya düzenlemesi" olarak bilinen yasa, bugün itibariyle uygulamaya başlandı. Sosyal medyaya yönelik düzenlemeler içeren kanunla, internet kullanıcılarının kişisel başvurularında veya kamu kurumlarının bildirimlerinde yaşanan zorlukların aşılması için sosyal ağ sağlayıcılarla muhataplık ilişkisi kurulması amaçlanıyor.

Yeni kanun hakkında resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ünal, “55 milyon sosyal medya kullanıcısı vatandaşımızın sosyal ağlarda temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması için düzenlenen “sosyal medya yasası’ bugün yürürlüğe girdi. Türkiye’de temsilcilik açmak zorunluluğu getiren yasa ile hukuki ve mali muhataplık oluşacak. Bu düzenlemeyle sosyal medyada oluşan dezenformasyon, özel hayatın gizliliği ve kişisel verilerimiz güvence altına alınacak. Bu mesele siyasi değil, tamamen milli güvenlik ve milli egemenlik meselesidir. Unutmayalım, koruduğumuz haklar hepimizin hakları” ifadelerinde bulundu.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.