Katı Atık Toplama Tesisi Ağustos’ta Bitiyor

Katı Atık Toplama Tesisi Ağustos’ta Bitiyor
Poyraz, “Şehrimizin en büyük problemlerinden birini çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Kahramanmaraş Belediyesi’nin hayata geçirdiği katı atık depolama tesisi projesi Ağustos ayında tamamlanıyor. Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, “Şehrimizin en büyük problemlerinden birini çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. 

  Vali Şükrü Kocatepe’yle birlikte inşaatın sürdüğü alanda incelemelerde bulunan Poyraz, Türkiye’nin en modern çöp depolama merkezlerinden birinin Kahramanmaraş’a yapıldığını söyledi. 50 hektar alan üzerinde inşa edilen tesisin 10,5 milyon TL’ye mal olduğunu kaydeden Poyraz, tesiste geri dönüşümde de son teknoloji cihazların kullanılacağını belirtti.

655.20120627143232.jpg

  Depolama için tespit edilen bölgenin ideal olduğuna dikkat çeken Poyraz, “Öncelikle buranın kamulaştırılmasına başladık ve 2,5 milyon TL’lik kamulaştırma yaptık. Burası toplam 50 hektarlık bir alan ama büyümeye de son derece müsait. 7-8 aydan bu yana yürütülen çalışmalar sona geldi ve Ağustos sonu itibariyle katı atıklarımızı burada depolamaya başlayacağız.” diye konuştu.

  Lodlar halinde oluşturulan tesisin çevreye de hiçbir zarar vermeyeceğine vurgu yapan Poyraz, ilk lodda 20 yıl depolama yapabileceklerini anlattı. Katı atıklardan sızacak suların da havuzlarda toplanarak çevreye etkisinin önleneceğini dile getiren Poyraz, sözlerini şöyle tamamladı:

  “Bu sistem hayata geçtiği zaman ülkemizdeki istisnai birkaç tesisten bir tanesi olacak. Ne çevreye bir zararı, ne kokusu, ne de gayrı sıhhi bir zarar vermediğini müzakere edeceğiz. Bu proje bizlere nasip oluyor. İnşallah buradan enerji üretmek için de çalışmalarımız var. Bununla ilgili Japonlardan, Amerikalılardan ve yerli firmalardan teklif verenler var. Bununla ilgili ihale süreci başlayacak. Diğer yandan burada tıbbi atık tesisi de kurulacak. Yani şehrimizdeki hastanelerimiz tıbbi atıklarını burada ayrı bir depoya gönderecek. Bu tesisi de yap işlet şeklinde oluşturacağız. İnşallah tesis tamamlandığında şehrimizin 500 ton olan günlük atıklarını burada toplayacağız.”

656.20120627143249.jpg

  Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Uzunlar ve Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan’ın da katıldığı programda daha sonra tesis gezilerek incelemelerde bulunuldu.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum