Kahramanmaraş’ta lüks konutlar saniyeler içinde yıkılmıştı! Failler için istenen ceza belli oldu!

Kahramanmaraş’ta lüks konutlar saniyeler içinde yıkılmıştı! Failler için istenen ceza belli oldu!
Kahramanmaraş'taki yıkıcı depremin ardından, 115 kişinin can verdiği Penta Park Sitesi ile ilgili soruşturmada üç şüpheliye dava açıldı.

İki kişi hâlihazırda tutuklu durumdalar ve toplamda 22,5 yıl hapis cezası talep edilmektedir.

Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi'nde bulunan ve şehrin prestijli yapıları arasında sayılan Penta Park Sitesi'nin iki bloğu, 6 Şubat'ta gerçekleşen depremin ilk anlarında çöktü. 1'inci ve 2'nci bloklarda toplamda 115 kişi yaşamını yitirdi.

Ayrıca yedi kişi de yaralandı. Yapıların çökmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında siteyi inşa eden şirketin yetkililerinden Mesut Başkır ve kardeşi Metin Başkır, ayrıca Statik Proje müellifi Özcan Çakmak gözaltına alındılar. İki kişi tutuklanırken, üçüncü şüpheli serbest bırakıldı.

s-121e0a817bb2c3b2444d20b15fb6084d7ef86787.webp

Soruşturmayı sürdüren savcı, delilleri toplayarak Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'ndeki uzmanlarla paylaştı.

Uzmanlar tarafından hazırlanan 50 sayfalık raporda, inşaatta yapılan değişiklikler belirlendi.

Rapor, bankanın bodrum ve zemin katını birleştiren merdivenin yerinin keyfi olarak değiştirildiğini, yeni merdiven boşluğunun ise hiçbir güçlendirme yapılmadan eski galeri boşluğuna yerleştirildiğini gösteriyor. Bu tespitler, soruşturmanın seyrini ve ceza taleplerini doğrudan etkilemiş durumda.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.