Konukoğlu: Kahramanmaraş ve Gaziantep bölgede lider

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Kahramanmaraş ve Gaziantep bölgesindeki ekonomi, çimento sektörünün performansı ve diğer sektörlerle ilgili görüşlerini Youtube'da yayınlanan çevrimiçi programda anlattı.

Dünya Gazetesi’nin Youtube’dan canlı olarak yayınladığı Gazeteci Suat Özyaprak’ın moderatörlüğünü yaptığı, Dünya Gazetesi yazarları Hakan Güldağ, Vahap Munyar, Sabancı Holding Yapı Malzemeleri Grup Başkanı Dr. Tamer Saka, KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu ve KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz’ün konuk olduğu Kahramanmaraş ve Gaziantep bölgesindeki ekonomi, çimento sektörünün performansı, diğer sektörlerle işbirlikleri ve yeni normal vizyonunun konuşulduğu programda konuşan SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.  

Sani Konukoğlu, “Sektörümüze baktığımız zaman Kahramanmaraş'ta 2 tane fabrikamız var. Elimziden geldiği kadar ülkemize faydalı olmaya çalışıyoruz. Genel olarak bizim bölgemizin bütün sektörlerde altyapısı  her geçen gün büyümeye devam ediyor. Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Adana gibi bu bölgeler sürekli ihracatta fazla veren ihracat gerçekleştiren bir bölgemiz. Gaziantep'in şu ana kadar yaptığı ihracata baktığımız zaman bu ay yüzde 12,7 oran ile geçtiğimiz aya göre rekor kırdık. 800 milyon dolara kadar ihracatımız var. İnanıyorum ki, yıl sonuna kadar 8 milyar doları geçeceğiz. Geçen sene 7,6 milyar dolardı ve bu sene 8 buçuk milyar dolara kadar çıkabiliriz diye düşünüyorum. Tabi pandeminin etkisi çok büyük. Özellikle hem çalışanlarımızı korumak açısından hem de iş yaptığımız müşterilerimizi korumak amacıyla mücadele ediyoruz. Önümüzdeki dönem içerisinde benim gördüğüm kadarıyla pandemi harici bir sıkıntı görmüyorum. İnşallah bunun da en kısa süre içerisinde bir çaresi bulunur. Fakat Avrupa'dan gelen bazı sesler hiç hoş gelmiyor. Çünkü oralarda tekrardan artışlar var. Bu bizim sektörleri etkileyecektir. Çimentoyu pek fazla etkileyemeyebilir çünkü bizim ana pazarımız Avrupa değil. Diğer sektörlerimiz özellikle tekstil ve gıda sektörler gibi Avrupa'ya ihracatı ağırlıklı olan kısımlarda inşallah bir problem olmaz ama hafif bir daralma olacak gibi duruyor. Eğer Çin'in devre dışı kalmasının bize faydalarını alabilirsek onu da görmeyiz. Ama Avrupa'daki pandeminin yükselişi işi biraz sıkıntıya sokabilir. Genel olarak baktığımız zaman Gaziantep ve Kahramanmaraş'ın yapmış olduğu toplam ihracata balktığımız zaman da iki şehirin de bölgenin lideri konumunda. Bahane üretmiyoruz, çözüm üretiyoruz. Bunun neticesinde de bölgedeki şehirler olarak da şehirler olarak görüyoruz. Bahane etmek çok kolay ama bahaneyi bir kenara bırakıp çözüm üretirseniz her şey güzel olacaktır” dedi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.