Kahramanmaraş için oy verme saati açıklandı!

Kahramanmaraş için oy verme saati açıklandı!
YSK, Kahramanmaraş’ta oy verme işlemi başlangıç ve bitiş Saatleri’nin 07.00 ile 16.00 olarak açıkladı.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin hazırlanan seçim takvimine göre, kesin aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından kamuoyuyla yarın paylaşılacak.

Yüksek Seçim Kurulu takvimine göre, 3 Mart'ta kesin aday listeleri kamuoyuyla paylaşılacak. Birleşik oy pusulalarının basımı ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına pusulaların dağıtımına da 3 Mart'ta başlanacak.

SEÇİM YASAKLARI NE ZAMAN BAŞKIYOR?

Propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları, 21 Mart 2024 Perşembe sabahı başlayacak. Tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin listeler 28 Mart'ta kesinleşmiş olacak. Propaganda serbestliği ise 30 Mart Cumartesi saat 18.00'de sona erecek.

34 PARTİ SEÇİME GİRİYOR

27 Ocak'ta çekilen kura ile seçime katılacak 34 siyasi partinin birleşik oy pusulasındaki yerleri belirlendi. Buna göre AK Parti, oy pusulasında 1. sırada yer almıştı. Bunun üzerine yapılan itirazlar ise reddedilmişti.

Güneşin doğuş ve batışı dikkate alınarak Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis illerinde ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak.

Bu illerin dışında kalan diğer illerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak. Seçmen 31 Mart'ta sandık başına gidecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.