Kahramanmaraş depreminde her şeyini kaybeden genç Azra yürümeye başladı!

Kahramanmaraş depreminde her şeyini kaybeden genç Azra yürümeye başladı!
Yaklaşık 11 ay önce 11 ili sarsan Kahramanmaraş merkezli depremde, Adıyaman'da ailesini ve bir bacağını kaybeden 13 yaşındaki Azra Yılmaz artık protezle yürümeye başladı.

Tek bacağına takılan protezle adeta hayata yeniden adım atan genç kız, trajedisini ve umudunu anlatıyor. Anne ve babasını depremde kaybeden, birçok yakınını yitiren ve üç kardeşiyle birlikte teyzesinin yanında barınan Yılmaz, yaşadığı acı dolu anları paylaştı.

DEPREME ADIYANMAN'DA UYKUDA YAKALANDI

Azra Yılmaz, o kara geceyi, yatağından yere düşerek ve babasının koruması altında yaşadığı korku dolu anları detaylandırıyor. Babasının canını ortaya koyarak onu korumaya çalıştığı sırada evin bir anda yıkıldığını ve enkaz altında kaldıklarını anlatıyor. 35 saat süren karanlık bir bekleyişin ardından enkaz altından çıkarılırken, babasını yitiriyor. Bu sırada annesi de ağır yaralanıyor ve daha sonra hastaneye götürülürken hayatını kaybediyor.

TEDAVİ SÜRECİNDEKİ AZİM VE GELECEK PLANLARI

Ahirete intikal eden annesine verdiği sözü tutmak ve matematik öğretmeni olmak için geleceğe umutla bakan Yılmaz, tedavi sürecinde Şanlıurfa, Diyarbakır ve Ankara'daki hastanelerde zaman geçiriyor. Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Tanıl Kendirli, genç kızın ağır sağlık durumunun bacağının ampute edilmesi ve yoğun bakımda geçen 3 ayın ardından düzeldiğini aktarıyor. Azra'nın artık proteziyle yürüyebildiğini ve genel sağlık durumunun iyileştiğini ifade ediyor.

TEYZE GÖZYAŞLARIYLA MUTLULUĞU PAYLAŞIYOR

Yöre halkının yanı sıra genç kızın ailesi de acılarını ifade ederken, Azra'nın teyzesi Gül Doğan yeğeninin ilk adımlarını atan genç kızı gördükçe gözyaşlarını tutamıyor. Ağabeyi Kayseri'deki bir patlamada yaralananlar arasında yer alan Yılmaz ailesinin yaşanan acıları ve genç yaşta katlandığı zorlukları anlatırken, Azra'yı destekleyen teyzesi Doğan, yeğeninin her daim yanında olduğunu belirtiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.