Hacettepelilerin Afşindeki Anketinden Hastalık Çıktı

Hacettepelilerin Afşindeki Anketinden Hastalık Çıktı
Özellikle Kış aylarında Akciğer hastalıklarının çokluğu anketimize yansıdı

 

Ankara Hacettepe Üniversitesi’nden öğretim üyeleri ve öğrenciler, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine gelerek burada bulunan termik santrallerin insan sağlığına etkileri ve hava kirliliği konulu bir anket çalışması yaptılar. 

Hacettepe Üniversitesi ve TÜBİTAK işbirliği ile Afşin’e gelen heyet, ‘Türkiye’de İnsan Sağlığına Yönelik Hava Kirliliği Kaynaklı Zararların Değer Tahmini (108K474)’ konulu proje kapsamında Türkiye’nin en büyük kömür rezervinin bulunduğu ve iki termik santralini bünyesinde bulunduran Afşin’e bağlı Çoğulhan ve Alemdar kasabalarında yaşayan vatandaşlarla görüşerek anket çalışması yaptı.

Japon Öğretim Görevlisi Dr. Shihami Ara Aksoy ve Hacettepe Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü Araştırma Görevlisi Cem Tekesin nezaretinde 13 kişilik öğrenci gurubu iki gün boyunca yaptıkları  anket sonucunda, “Hava kirliliği kaynaklı beklediğimizden fazla hastalık sonuçlarına rastladık. Özellikle Kış aylarında Akciğer hastalıklarının çokluğu anketimize yansıdı” dediler.

Heyet, Ankara’ya dönüldükten ve araştırmalar tamamlandıktan sonra, anketin detaylı sonucunu yetkililere bildireceklerini ifade ettiler.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.