Fiyatı altınla yarışan zeytinyağının sahtesi çoğaldı! Ucuza aldım diye sevinmeyin pamuk yağı çıkabilir!

Fiyatı altınla yarışan zeytinyağının sahtesi çoğaldı! Ucuza aldım diye sevinmeyin pamuk yağı çıkabilir!
Antalya'nın Kepez ilçesinde, jandarma ekipleri tarafından düzenlenen başarılı bir operasyonda, 3,5 ton sahte zeytinyağı ele geçirildi.

Güvenlik güçleri, halk sağlığını tehdit eden bu sahte ürünlerin piyasaya sürülmesini engelledi.

Yerel jandarma ekipleri, gelen bir ihbar üzerine harekete geçti. İhbar, Kepez ilçesindeki bazı evlerde sahte zeytinyağı üretildiğine dairdi. Derinlemesine bir araştırmanın ardından, suç şebekesine ait olduğu tespit edilen adreslere operasyon düzenlendi.

Baskında, evlerde bulunan 3,5 ton sahte zeytinyağının yanı sıra, sahteciliğin gerçekleştirilmesinde kullanılan 80 litre pamuk yağı ve 1500 plastik bidon da güvenlik güçleri tarafından ele geçirildi. Bu malzemelerin, yasa dışı yollarla ülkeye sokulmuş ve sahte zeytinyağı üretiminde kullanılmış olduğu belirlendi.

Suç örgütünün operasyonunda, yurt dışından kaçak yollarla getirilen pamuk ve soya yağlarının içine aroma ve renklendirici maddeler katıldığı anlaşıldı. Endüstriyel boyalarla renk verilen sahte yağların, zeytinyağı gibi piyasaya sürüldüğü ortaya çıktı.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 6 kişi hakkında, insan sağlığını tehlikeye atacak şekilde gıda maddesi üretmek suçundan yasal işlem başlatıldı. Antalya'da gıda güvenliğini tehdit eden bu şebekenin çökertilmesiyle, tüketicilerin sağlığını korumaya yönelik önemli bir adım atılmış oldu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.