Erken Teşhis Hayat Kurtarır

Erken Teşhis Hayat Kurtarır
Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Ahmet YENER; Yapılan İstatistiklere göre Türkiye’de 10 kadından 1’i Kanser Tehlikesi Altında

Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Ahmet YENER; Yapılan İstatistiklere göre Türkiye’de 10 kadından 1’i Kanser Tehlikesi Altında

Kahramanmaraş Halk Sağlığı İl Müdürü Ahmet Yener, 3-9 eylül tarihleri arasında kutlanan “Halk Sağlık Haftası” kapsamında vatandaşlara seslenerek “Sağlımız için hareket edelim” mesajı verdi.

Halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak için Özel İdare önünde vatandaşları bilgilendiren Kahramanmaraş Halk Sağlığı İl Müdürlüğü toplumun bu konularda farkındalığını arttırmak amacıyla her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan 'Halk Sağlığı Haftası' için bu yıl belirlenen tema 'Sağlık için Hareket Edelim' oldu.

Kahramanmaraş Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ahmet Yener yaptığı açıklama da “Sağlık için Hareket Edelim” temalı 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafından fiziksel aktivitelerle vatandaşlar bilgilendirildi. Halkın dikkatini çekmek ve farkındalığını arttırmak için Özel idare iş Merkezi ve Piazza AVM'de stantlar açıldığını belirten Yener, kurulan stant ve Halk Sağlığı çadırlarında 3 gün boyunca broşürlerle halk bilgilendirildiğini söyledi.

p1060581.jpg

“Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak açılışını yaptığımız ve 3 gün sürecek olan etkinliklerle halkımıza kendimizi ve hizmetlerimizi anlatalım diyen Yener, "Bizler verdiğimiz hizmetler ile halkımızın beden, ruh ve sosyal sağlığının korunması gayreti içerisindeyiz. Kanser, diyabet, obezite, kalp ve damar hastalıkları, solunum yolu hastalıkları en önemli kronik hastalıklar olup tüm dünyada ölümlerin yüzde altmışından sorumludurlar. Çözüm olarak tütün kullanımı, sağlıksız beslenme, fiziksel hareketsizlik ve alkol kullanımı gibi risk faktörleri ortadan
kaldırılarak bu hastalıklardan korunmak mümkündür. Halk Sağlığı Haftamızın bu yılki teması 'Sağlık için hareket edelim.' Şuan ilimizde 230 obez hastamız ve 12 Morbid obez hastamız kayıt altına alınmıştır. Bu hastalarımız için değişik programlar uygulayarak onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Özel idare iş Merkezi önüne kurulan Halk Sağlığı çadırımızda yapılan etkinliğinde Halk Sağlığı Müdürlüğü personelleri koordinasyonunda Danışma Standı, KETEM ve Sigara Bırakma Standı, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Standı, Obezite Standı, Kronik Hastalıklar Standı, Çevre Sağlığı Standı, Bulaşıcı Hastalıklar Standı, Ana Çocuk Sağlığı Standı, proje tanıtım stantlarıyla halk bilgilendirildi.

Halk sağlığı Haftamız çerçevesinde 11 Eylül Çarşamba (bugün) Muhsin Yazıcıoglu parkında "Sağlık için hareket Edelim" parolasıyla saat 09:30 da etkinlik düzenlenecektir. Ayrıca Cuma Günü Huzurevi ziyareti düzenlenecektir. 

p1060582.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.