Dünya AIDS Günü

Dünya AIDS Günü
SANKO Üniversitesi ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesi tarafından “1 Aralık Dünya AIDS Günü” etkinlikleri kapsamında, Sanko Park’ta “AIDS’in nedenleri, seyri ve sonuçlarına” dikkat çekildi.

SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Can Polat Eyigün ile Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Rezan Harman öğrencilere, akademik ve idari personele bilgilendirme yaparak, kırmızı kurdele taktı.

Dünya AIDS Günü nedeniyle Sanko Park’ta stant açan SANKO Üniversitesi Tıp Fakülteleri öğrencileri ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Uzmanları, ziyaretçilere AIDS konusunda bilgilendirme yaptı.

SANKO Tıp Öğrencileri Birliği Üreme Sağlığı Çalışma Kolu Direktörü Tıp Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi İlayda Kuyucu, daha önce düzenlemiş oldukları etkinliklerin başarısını, etkinliklerin devamlılığı için doğru bir yolda olduklarının göstergesi olduğunu söyledi.

Kuyucu, “Daha önceki etkinlerde olduğu gibi bu etkinlik için de konunun uzmanlarından bilgiler aldık. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Üroloji Uzmanı ve SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Mercimek’e bize verdiği bilgiler için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Dünyada 4.ölüm nedeni olan HIV/AIDS için toplumsal duyarlılığın çok önemli olduğuna vurgu yapan Kuyucu, “AIDS’in ahlaki değil de tıbbi bir durum olduğunu kabul etmeliyiz. Çünkü önyargı en az AIDS kadar tehlikelidir. ‘Bana bir şey olmaz’ mantığından sıyrılıp, bu hastalıkla hep birlikte savaşmalıyız. Çünkü HIV hepimizi ilgilendirir” diye konuştu.

Etkinlikte, ziyaretçilere kırmızı kurdele takılarak, bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.