Deprem Yardımlarını Eve Taşıyan Polis Müdürü için hesap zamanı!

Deprem Yardımlarını Eve Taşıyan Polis Müdürü için hesap zamanı!
Tekirdağ'da, deprem yardım malzemelerini zimmetine geçirme suçlamasıyla karşı karşıya bulunan bir polis müdürünün yargılanma süreci devam ediyor.

Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, suçlamaları reddeden tutuksuz sanık Y.I. ve onun avukatı hazır bulundular.

Tanık Cesur S.'nin ifadesine göre, İslahiye'den dönüş görevi sırasında, sahibi bilinmeyen bazı kolilerin otobüse yüklenmiş olduğunu gözlemlemiştir.

Görevden dönüş yolculuğu esnasında, bu malzemelerin Y.I.'nın yönlendirmesiyle farklı araçlara aktarıldığını anlatan Cesur S., kolilerin hangi malzemeleri içerdiğini bilmemekte olduğunu belirtti.

Sanık Y.I. ise savunmasında, malzemeleri daha sonra bölgeye gönderilecek olan ekiplere iletilmek üzere aldığını iddia etti. Mahkeme heyeti, Y.I. hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının devamına karar verirken, diğer tanıkların ifadesinin alınması gerektiğine hükmetti. Duruşma, gelecek tanık beyanları ve daha fazla delilin değerlendirilmesi amacıyla 31 Mayıs'a ertelendi.

OLAY

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından Gaziantep'te görevlendirilen Y.I'nın, bazı yardım malzemelerini beraberinde getirerek ikametine koyduğu iddiası üzerine, 4. sınıf emniyet müdürü hakkında idari soruşturma başlatılmıştı.

Gözaltına alınan Y.I. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, ardından itiraz üzerine 6 Mart'ta tutuklanmış, 28 Eylül'de tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.