bir yardım, bin hayat kurtarabilir!

bir yardım, bin hayat kurtarabilir!
Hatice Altay, 7 yaşında lösemi oldu. 7 yıl süren tedavinin ardından amansız hastalığı yendi

Hatice Altay, 7 yaşında lösemi oldu. 7 yıl süren tedavinin ardından amansız hastalığı yendi. Şu an 14 yaşında 8. sınıf öğrencisi olan Hatice Altay, diğer lösemili çocuklar için üzülüyor ve onlar için büyüklerden yardım bekliyor.

Amansız hastalıklar vardır. Kimse ne evladına ne de kendine yakıştırır. İnsan bu amansız hastalığı duyduğu zaman bile dünyası başına yıkılır, kahrolur. Evet, çağın hastalığı kanser. Birinin kanser olduğunu duyduğumuzda iyileşmesinin hemen hemen mümkün olmadığını düşünürüz.

14 yaşındaki Hatice Altay, 7 yaşında yakalandığı kan kanserini yani lösemiyi yenerek, yeniden hayata tutundu.

Hatice Altay’ın ve Annesi Gülseren Altay galip geldikleri kanserle mücadeleyi, yaşadıkları zorlukları ve kendilerine yardım eli uzatan Lösemili Çocuklar Vakfını (LÖSEV) gazetemize anlattılar.

DOKTORLAR BİLE SÖYLERKEN ZORLANDI

Anne Gülseren Altay, kızının lösemi olduğunu öğrendiği zaman neler hissettiğini şu sözlerle ifade ederek: “Doktorlar dahi söylemekte zorlandı. Her doktor diğer doktorun bizimle konuşacağını söylüyordu. En sonunda tetkikleri yapan doktorlardan biri kızımın kan kanseri olduğunu söyledi. Doktor bile söylerken güçlük çekti, zor ifade etti. O an adeta eşimin ve benim dünyamız başımıza yıkıldı. Bunu kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Allah kimseye yaşatmasın. Kan kanserinin, lösemi olduğunu dahi bilmiyorduk.”

Tedavi sürecinin de çok zorlu söyleyen anne Gülseren Altay: “Tedavi süreci çok zor ve uzun bir süreç. Hatice’nin enfeksiyon kapmaması gerekti. Adeta cezaevinde yaşarmış gibi yaşıyorsun. İlaç bulmakta ve kan bulmakta çok sıkıntı çekiyorduk. 10 kişi buluyorduk kan vermek isteyen, bir kişinin kan değerlerinin bile uymadığı oluyordu.  Kan değerleri uyan kişiyi bulmak çok zordu” dedi.

O ZAMANA KADAR LÖSEV’İ BİLMİYORDUM

O zamanlar LÖSEV’in ne olduğunu, ismini dahi duymadığını söyleyen anne Gülseren Altay, LÖSEV’le tanışmasını ise şu şekilde anlattı: “Hastanede tedavi sürecinde LÖSEV temsilcileri geldiler. Beni üye yapmak istediklerini söylediler. Tabi o an moralim çok bozuk, LÖSEV ne bilmiyorum. Hayır dedim, bir üye falan olmak istemiyorum dedim. Gittiler. Daha sonra hastanenin başhemşiresi bana LÖSEV’in ne olduğunu anlattı. Üye olmamın kızım için faydalı olacağını söyledi. Tabi bende kabul ettim.”

LÖSEV’e üye olduktan sonra amacına uygun şekilde çalışan bir vakıf olduğunu daha iyi anladığını ifade eden Gülseren Altay; “LÖSEV kızımla çok yakından ilgilendi. Doktor raporlarını istediler, incelediler. Kızım onların yakın ilgisinden çok mutlu olmuştu. Moral seviyesi yükselmişti. Çünkü hastane ve kemoterapi çok sor bir süreçti. Saçları dökülmüştü. Hatice, her ay gelen hediyelerle çok mutlu oluyordu. Anne baba olarak bizlerde daha bilinçli hareket ediyor ve moral seviyemiz yükseliyordu. LÖSEV Maddi manevi her zaman yanımızda oldu. Tedavi süreci 7 yıl sürdü. Kızımız hastalığı yendi şu an çok sağlıklı. Darısı inşallah diğer hastalarımıza” dedi.

İLLAKİ BAŞIMIZA GELMESİNİ BEKLEMEYELİM

Hastalığını yendikten sonra da LÖSEV, Hatice ile ilgilenmeyi bırakmamış. Eğitimini bile takip ederek 8. sınıfta okuyan Hatice’yi dershaneye kayıt yaptırmış ve masraflarını üstlenmiş. Bu da gösteriyor ki; LÖSEV’e yapılan yardımlar gerçekten yerine ulaşıyor.

“Benim kızım iyileşti darısı bütün hastalarımıza” diyen anne Gülseren Altay, LÖSEV Kahramanmaraş İl Temsilcisi Gönüllü Anne olarak, diğer hastalara şifa bulmaya çalışıyor.

LÖSEV’in faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Gülseren Altay: “LÖSEV duyarlı insanlarımızın yardımlarıyla her geçen daha da büyüyor, yardım elimiz daha çok hastalarımıza ulaşıyor. Önceleri maddi yardımlar yapamıyorduk, yetişkin hastaların imdadına yetişemiyorduk. Ancak şimdi maddi yardımlarımız var, yetişkin kanser hastalarına yardımcı oluyoruz. Nakit sağlık yardımı, acil ihtiyaç paketi, temel ihtiyaç yardımı, insanca yaşam yardımı adı altında 5 bin TL.’lik, hem de karşılık beklemeksizin yardım yapıyoruz. Aynı zamanda çocuklarımızın eğitimi, sosyal, kültürel her türlü faaliyetlerimizle de onların yanındayız. İnanın öyle fakir hastalarımız var ki, gerçekten yardıma muhtaç. LÖSEV’e üye olmak, insanlara yardımcı olmak için, illaki hastalığın başımıza gelmesini beklemeyelim. Bir çocuğun hayatı kadar önemli bir şey olamaz. Buradan, annelere babalara seslenmek istiyorum; lütfen sizden yardım bekleyenlere elinizi uzatın. Binlerce çocuğumuzu yeniden hayata kavuşturalım. Yaklaşan Kurban Bayramınızı gönülden kutluyor ve LÖSEV için kurban bağışlarınızı bekliyoruz” diye konuştu.  /ÖZGÜR HABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.