Benzin ve dizel araçların yasaklanacağı tarih belli oldu!

Benzin ve dizel araçların yasaklanacağı tarih belli oldu!
Avrupa Birliği'nin iklim kriziyle mücadele planları kapsamında, 2035 yılına gelindiğinde motorlu araçların satışını durdurmayı içeren bir gündemi onayladığı biliniyor.

Avrupa'nın karbon emisyonlarını sıfırlama hedefi doğrultusunda bu radikal adım, gelecek nesiller için daha temiz bir çevre vaat ediyor.

OTOMOBİL SEKTÖRÜNDE YEŞİL DÖNÜŞÜM

Ancak, Almanya ve İtalya gibi AB üye ülkelerinin talepleriyle, AB yelpazeyi genişleterek sentetik yakıtlar ve plug-in hibritler gibi alternatif teknolojilerin kullanımına da izin verdi. Bu arada, elektrikli araçların üretim ve satışına yönelik ilgi artarken, bu alana dair farklı fikirler ve görüşler de gündeme geliyor.

kapak-182327.jpg

BENZİN VE DİZEL

Elektrikli araçlara olan devlet desteğinin azalması, yeterli şarj altyapısının olmayışı ve artan üretim maliyetleri gibi zorluklar, elektrikli araç siparişlerinde bir yavaşlamaya neden oluyor. Örneğin, Porsche CFO'su Lutz Meschke, yeni elektrikli SUV modeli Macan'ın tanıtımı sırasında 2035 hedefinin ertelenebileceğine işaret etti.

AVRUPA HALK PARTİSİ KARŞI ÇIKIYOR

Ayrıca, Avrupa'nın önde gelen siyasi partilerinden Avrupa Halk Partisi (EPP), içten yanmalı motorların satış yasağını reddediyor ve bu kararı Avrupa Parlamentosu seçimlerinden önce revize etmek istiyorlar. Parti, içten yanmalı motorların yasaklanmasının ertelenmesi yönünde bir girişimde bulunmayı planlıyor ve bu konuya dair partinin manifestosu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.