Dr. İmbat Muğlu

Dr. İmbat Muğlu

Acı Üzerine Siyaset Yapmak

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine anında çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Arama kurtarma ekipleri toprak altında kalan 9 işçiye ulaşabilmek için aralıksız çalışıyor.

Olayın hemen akabinde İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Alparslan Bayraktar bölgede çalışmalarını sürdürürken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Araştırma Komisyonu kuruldu.

Soruşturma kapsamında kusuru olma ihtimaline binaen ertesi gün 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında firmanın Kanadalı yetkilisi de bulunuyor.

Olayın yaşandığı ilk günden itibaren ilgili tüm ekipler durmaksızın bölgedeki çalışmalara devam ediyor. İlgili bakanlıklar gerekli saha çalışmaları devam ederken aynı anda Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı, İliç ilçesindeki maden ocağında yaşanan toprak kayması ile ilgili 4 Cumhuriyet savcısını görevlendirdi.

Cumhuriyet Başsavcılığı: “Olay yeri ve çevresinden toprak ve su numuneleri alınmış, bu numuneler inceleme için yetkili kimya laboratuvarlarına gönderilmiştir. Olaydaki sorumlular ile kusur durumlarının tespiti açısından çevre, maden, jeoloji, kimya, inşaat, ziraat ve harita mühendisi ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanından oluşan 8 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirilerek olay yerinde gerekli incelemeler yapılmış, bilirkişilerin uzmanlık raporunu tamamlamaları beklenmektedir. Yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen deliller neticesinde, ilk tespitlere göre olayın meydana gelmesinde kusuru bulunduğu değerlendirilen ilgili firmanın işveren vekili pozisyonunda bulunan Kanada uyruklu bir kişi de dahil olmak üzere toplam 8 kişi, 14 Şubat'ta gözaltına alınmıştır."

Devlettin tüm kurumlarının en azami gayreti göstererek başlatmış olduğu hummalı çalışmaya rağmen bazı kanlı ve kirli eller her olayda olduğu gibi yine devletin kurumlarını, hükümeti, cumhurbaşkanlığı hedef aldı…

Topyekûn bir yerde beslenen bu kirli zihniyet tekellerinde bulunan sosyal medya ve yayın organlarını devreye sokarak gerçek dışı beyanlarda bulundular… Bir anda FETÖ ve destekçileri göçükle ilgili algı operasyonu ve kara propaganda başlattı… Bu kirli hesapları organize edenler aynı zamanda İstanbul başta olmak üzere birçok şehirden protesto için Erzincan’a gitmek isteyenlerin ulaşım hizmetlerini finanse ve organize etmek için çalışmaya başladırlar. Ve bu protesto organizasyonunun içinde yer alanlar ile ulaşımı sağlayanların kim olduğu ortaya çıkınca vicdanen üzüldük lakin hiçşaşırmadık.

Kim bunlar?

Çoğumuzun tahmin ettiği gibi;

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşım hizmetlerini sağlamakta iken gezi olayların aktörleri(FETÖ, DHKP-C, TKP/ML,PKK/KCK ve aveneleri)her zaman olduğu gibi yine meydandalar.

Yaşanan hadisenin milleti yasa boğduğu bir dönemde muhalefetin bu konuyu siyasi istismara dönüştürmesi alenen akıl tutulmasıdır… Maden faciasında ilgili firmaların ÇED raporu ve diğer bazı noksanlıklarını dile getiren bu kirli hesaplar ve kişiler konu ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yaptığı tüm belgeli açıklamalara rağmen algı operasyonu yapmaya devam etmekteler…

İstanbul’a tatil mantığı ile uğrayan şimdilik İBB Başkanı olan Ekrem İmamoğlu bu algı operasyonların başında yer almaktadır… Bir önceki dönem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, şimdi ise Cumhur İttifakı’nın İBB Belediye Başkan Adayı Murat Kurumu hedefe almakta olan İmamoğlu kendince kirli hesaplar peşindedir…

ÇED raporu ve benzer konuları rakibi Kurum’a mal etmeye çalışan İmamoğlu milletin acısına ortak olmak yerine 31 Mart’ın hesabını yapmaktadır. Masa başında üretilmiş pek çok yalan haber bu kirli zihniyet tarafında bir anda birçok alanda servis edildi. 13 Şubat’ta yaşanan hadiseden bugüne kadar tek merkezden yönetilen, sistematik algı operasyonu ve kara propagandalar tamamen gerçeklerden uzak bir o kadarda yalanlarla doludur…

Erzincan iline kanuna aykırı eylemlere katılmak amacıyla gitmek isteyenlerin ulaşımını sağlayan İmamoğlu neyin peşinde olduğu hepimizin malumudur…

Kazanın ilk saatlerinden itibaren FETÖ’ye müzahir sosyal medya hesapları, onları destekleyen trolleri ve algı mühendisliği yapan kirli eller sorgusuz sualsiz devletin ilgili birimleri başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşu karalamaya başladılar.

Ayrıca birilerin güdümünde olan İstanbul Barosu, kazanın meydana geldiği madenin sahibi olan Anagoldşirketi, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bakanlığın o dönem yetkilileri, Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürü, ÇED konusunda olumlu rapor yazan bilirkişiler, Erzincan Valisi ve Valilik yetkilileri, ÇŞİB Erzincan İl Müdürü ve Müdürlük yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Algı hesapların yaptığı bazı paylaşımlar aşağıda yer almaktadır.

VartoLu (@VartoluOzer_):“Devletin 9 işçi kayıp dediği felaket. Videoyu izlerken sizde dokuz işçinin olduğuna inanıyor musunuz?”

Dr. Esmeralda (@Esmeral42507697):“Gerçekten bu felakette 9 işçi mi kayıp? Kayıp işçilerin akıbeti ne durumda?Toplu ölümlere alıştırıldık.. ALIŞMAYIN ‼️

Medeni Ay (@civilmond):“Gerçekten bu felakette 9 işçi mi kayıp?”

Bu ve buna benzer nice algı hesaplarının paylaştığı ‘O’ görüntü 23 Şubat 2023 günü Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde bir açık kömür madeni ocağında meydana gelen çökmeye aitti…

Lakin bu pis eller görüntülerin Erzincan’ın İliç ilçesine ait olduğunu yayarak algı yarattılar. Bazı hainler insanımızın canları üzerinden siyasi ikbal peşine düştüler. Kirli oyun kurucuları ve destekçilerişunuçok iyi bilsinler ki milletimiz dün olduğu gibi bugünde bu kirli oyunları bozmuştur.

Bu milletin acıları üzerinde hesap yapanları, milleti aldatmaya çalışanları, siyaset simsarlarını ve bu algı operasyonlarını yapanları bu millet asla affetmeyecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. İmbat Muğlu Arşivi