Yurt Sendikalarından Zam Teklifine Tepki

Yurt Sendikalarından Zam Teklifine Tepki
5.Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri gereği Hükümetin Memur ve Memur emeklilerine yapacağı 1. Zam teklifi 2020 yılı ilk altı ay % 3,5 ikinci altı ay için %3 2021 yılı için ise % 3 ve % 2,5 teklifi gerçekten uzak olmakla beraber ciddiyetsiz bir yaklaşımdır.

5.Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri gereği Hükümetin Memur ve Memur emeklilerine yapacağı 1. Zam teklifi 2020 yılı ilk altı ay % 3,5 ikinci altı ay için %3 2021 yılı için ise % 3 ve % 2,5 teklifi gerçekten uzak olmakla beraber ciddiyetsiz bir yaklaşımdır. 2019 Yılı sonu enflasyonunun % 18-20 aralığında olacağı tahmin edilen bir dönemde bu teklifin kabul edilmesini bırakın düşünülmesi bile yanlışlıktır. 2018 ve 2019 yıllarında elektrik, doğalgaz ve bazı temel tüketim fiyatlarındaki artışa oranla teklif edilen zam zaten verilmeden erimiştir. Devletin büyümeye endeksli politikaları ve küresel politikalar gereği içinde bulunduğu dar boğazı anlıyoruz ancak verilmesi gereken zam oranı Memur ve Memur Emeklisini enflasyonun altında ezdirmemelidir.

Yurt Sendikaları olarak 5.Dönem Toplu Sözleşmeleri görüşmelerine gönderdiğimiz 52 Maddeden oluşan Toplu Sözleşme Taleplerimizin de göz önüne alınarak Memur ve Memur Emeklilerine verilecek zam oranının insanca yaşayabilmek adına ve enflasyona endeksli bir artış önerimizi tekrarlıyoruz. Şeyh Edebali’nin dediği gibi İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.