Yeni İstihdam Teşvikleri İş Dünyasına Tanıtıldı

Yeni İstihdam Teşvikleri İş Dünyasına Tanıtıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısı ile birlikte tasarlanan yeni istihdam teşvikleri Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) organizasyonu ile iş dünyasına tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısı ile birlikte tasarlanan yeni istihdam teşvikleri Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) organizasyonu ile iş dünyasına tanıtıldı.

Kipaş Holding Konferans Salonunda, yapılan toplantıya Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın yanı sıra, KMTSO Meclis Başkanı ve Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hanefi Öksüz, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkan Vekili Mustafa Öz, SGK İl Müdürü Harun Akbalaban, İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Sertpolat ile çok sayıda sanayici, işadamları ve işveren vekilleri katıldı. Toplantıda, katılımcılara detaylı sunumlar eşliğinde yeni istihdam teşvikleri anlatıldı.

img_2216.jpg

Toplantıda konuşan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş’ın alın teri ile para kazanan ve bunu hem istihdama hem de üretime yönlendiren bir kent olduğunun altını çizerek “Ülkemizin ulusal alanda refah gücünü artırma yönündeki alanlarda yoğunlaşan firmalarımız var, fedakar girişimcilerimiz var. Bunlar sadece kendi firmalarının kapasitesini artırmak değil bunun yanında istihdamı artırmalarıyla da diğer firmalara, Anadolu’nun diğer şehirlerine de örnek olması adına gerçekten önemli. İstihdam seferberliği kapsamında özellikle 2019 yılı Ankara’da yapılan toplantıda biraz önceki arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımızın talimatları ve rehberliğinde meslek kuruluşları ve Odalar Borsalar Birliği Başkanı ortak bir şekilde çalışarak istihdamı artıracak araçları çeşitlendirmek, geliştirmek için bir dizi kararlar aldı. İstihdamı artırmak, istihdam üzerindeki yükleri hafifletmek, alınan kararlar ve bunların uygulanması, onun dışında diğer meslek araçları mutlaka ilgili sektörler temsilcileri tarafından üretimi teşvik etmeye yönelik teşvikler nelerdir neler olmalıdır, biz de bunlardan istifade edeceğiz. Hanefi Başkanın özellikle bu toplantının sonucunda süzülmüş bir sonuç olarak özetlediği dört madde halindeki konular gerçekten önemli.” şeklinde konuştu.

KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, istihdam konusunun çok önemli bir mesele olduğuna vurgu yaparak, bütün sorunları da içinde barındıran bir ana konu olarak değerlendirdiklerini söyledi. Öksüz konuşmasında şunlara değindi: “Herkese teşekkür ediyorum burada ülkemizin en önemli konusunu ele alacağız, istihdam. İstihdam o kadar önemli bir konu ki, gerçekten diğer bütün sorunlarımızı da içinde barındıran bir konu. Nedir ülkemizin sorunları ihracatın artırılması, ülkemizin gelirlerinin artırılması, ekonominin büyümesi, daha çok vergi toplanması, bütün bunları içine alan bir numaralı sorunumuz istihdam. Burada tüm katılımcılarımız ve sizlerle bu konuyu ele alacağız.”

img_2225.jpg

İstihdamın sürdürülebilir kılınması için görüş ve önerilerini dile getiren Öksüz, “İstihdam özel sektöre yönlendirilmeli, devlete değil de özel sektöre yönlendirilmeli. Çünkü devlete yönlendirilen istihdam devletin sırtına bir yük olarak geri dönüyor. Gerçek istihdam yaratmalıyız, işsizliği önleyecek geçici çözümler değil sanayiyi güçlendirip, üretimi artırıp, insanlar gerçekten çalışmalı ve kazanmalı bu çok önemli.

Eğitim sektörümüz istihdama uygun değil, biz özel sektörüz, verim alamayacağımız insanı asla çalıştıramayız. Hem gemimizi yüzdürmek zorundayız hem de yeni yatırımları ve istihdamı artırmak zorundayız. Kabı olmayanın kazancı olmaz. İstihdamın önündeki engelleri kaldırmamız lazım. En haklı olduğumuz konuda bile dava kazanamıyoruz, şevkimiz kırılıyor. Bu sistem düzeltilmezse, istihdamın önünde çok büyük engel.” şeklinde konuştu.

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ise yaptığı konuşmada, 21 Ocak’ta Yapılan Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulunduğunu hatırlatarak, “Bu çağrının hemen ardından Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve TOBB başkanımızın işbirliği ile hızlı bir şekilde istihdam teşvik paketi hazırlandı. Bu kapsamlı paketle iş dünyamıza 8 farklı teşvik sunuluyor ve bunların pek çoğu gerçekten tarihi destekler niteliğindedir. Bu teşvik programının, halkımızın refahı ve sürdürülebilir kalkınma bakımından çok güçlü bir adım olduğuna inanıyoruz. Buradan iş dünyasına çağrıda bulunuyorum. Gelin bu tarihi teşvikten yararlanın. Devletimiz sıkıntılı günümüzde de yanımızda olduğunu bir kez daha gösteriyor. Böyle bir teşviki hayata geçirdiği için sayın cumhurbaşkanımıza, hükümetimize teşekkür ediyoruz. Bu teşviklere ilişkin tüm detaylara istihdamseferberligi.org adresinden ulaşabilmek mümkün. Kahramanmaraş ticaret ve sanayi odamızdan bilgi alınabilir. Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenin. İstihdam seferberliği 2019’a katılın, bu tarihi istihdam teşviklerinden faydalanın. En az bir işsiz vatandaşımızı işe alarak, hem işinizi geliştirin, hem ekonominin büyümesine katkınız olsun, hem de Türkiye’nin geleceğine yatırım yaparak, kazanan siz olun. Bizler, iş dünyası olarak bu topraklarda bereketi ve umudu hiç kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Bereketli ve umut dolu bir güne merhaba demek için, burada iş var, burada aş var, burada gelecek var diyoruz.” şeklinde konuştu.

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu yaptığı konuşmada, “Beraberce 21 Ocak tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde katıldığımız Ekonomi Koordinasyon toplantısında söylenenleri, daha sonrasındaki çalışmaları çok iyi tarif etti, sizlere de anlattı. Paylaşmanın önemini bilen insanlarsınız. Neyi paylaşacağız, işimizi paylaşacağız, neyi paylaşacağız aşımızı paylaşacağız, mutluluğu paylaşacağız. Eğer bir memlekette, bir bölgede iş yoksa kesinlikle paylaşacak aş da yok mutluluk da yok. Bu anlayışla sizlere bakıyorum dikkatle dinliyorsunuz, inşallah kurumlarınızda, şirketlerinizde elinizden geleni yapacaksınız. Söylenecek sözler söylendi, daha sonra kurum müdürlerimiz sizlere anlatacak. Ben bu toplantının ilimiz için ülkemiz için ve tüm iş dünyası için hayırlara vesile olmasını diliyorum, teşekkür ediyorum.” dedi.

img_2229.jpg

Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkan Vekili Mustafa Öz ise Esnaf Odalar Birliği olarak İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında taşın altına elini koymaya çalıştıklarını ifade ederek, “Özellikle küçük esnafları bir üst sınıfa atlatmak adına biz oda başkanları olarak onları bir üst sınıfa atlama adına elimizden gelen her türlü altyapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Bugünün küçük esnaf sanatkârları belki yarının büyük işadamlarıdır. Ben bu toplantının hayırlara vesile olacağını düşünüyorum. Yarınlar için her esnafımızın en azından kapasitesi bazında bir istihdam sağlayacağına bununla ilgili çalışmalar da yaptığımızı belirtmek isterim. Ülkemizin refaha çıkması, işsizliğin en aza indirilmesi için biz de Esnaf Odalar Birliği olarak gerekli çalışmaları yürütüyoruz.” diye konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, “Bugün burada detaylarına biraz sonra gireceğimiz 2019 yılı istihdam teşvik programının detaylarını sizlere aktaracağız. Hükümetimizin attığı bu adıma yeterince destek vermenizi istiyoruz. İŞKUR olarak biliyorsunuz bizim uygulamamız var. Nasıl herkesin bir aile hekimi varsa İŞKUR olarak sizin bir danışmanınız var. Yaklaşık bu teşvik programı ile birlikte devam eden teşvik programlarıyla birlikte bildiğim kadarıyla 18. teşvik programı. Sizlerden istirhamım gerek SGK gerek İŞKUR olarak danışmanlarımızla istişare ederek mutlaka teşviklerin birinden olmasa bile birinden faydalanmanızdır. Bu fonlardan ilimizin yeterince faydalanması noktasında bizlere yardımcı olmanızı istirham ediyorum. Sloganımız şu “Burası Kahramanmaraş burada iş var diyoruz” ben sözlerimi daha fazla uzatmadan konunun detayına girmek üzere sözü arkadaşlarıma bırakıyorum. Her şeyden önce bize bu imkanı veren çok değerli Meclis Başkanı ve Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası başkanına ve katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Panelimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

SGK İl Müdürü Harun Akbalaban ise “Bilindiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın 2018 yılında başlatmış olduğu İstihdam seferberliğinin 2019 yılının startını Salı günü Sayın Valimizin yapmış olduğu basın toplantısıyla vermiş bulunmaktayız. İstihdam seferberliğinin amacı istihdamı artırmak, belli bir düzeyde tutmak, işsizliği azaltmak, iş insanları üzerindeki istihdam yükünü hafifletmek. Onu da buradan açıkça belirtmek istiyoruz. Tabi yeni bir dönem, yeni bir seferberlik başlatınca da yeni bir teşvikle yola çıktık. Birazdan size sunacağımız desteklerden maksimum faydayı sağlamanız için bugün buradayız.” şeklinde konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Sertpolat yaptığı konuşmada, “Konuyu anlatacak arkadaşlara zaman kazandırmak adına kısaca şunu söylemek istiyorum. Biz Bakanlığımızın taşra teşkilatı olarak bu seferberliğin gönüllü neferleriyiz dolayısıyla her zaman emrinizdeyiz. İnşallah bu konuda seferberliğe katkılarınızı bekliyoruz ve hepinizi saygıyla selamlıyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.