Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen Şirketi Oldu

Türkiyenin En Hızlı Büyüyen Şirketi Oldu
KİPAŞ Holding tarafından 2008'de Pazarcık'ın Narlı beldesinde kurulan KÇS, üretimi ve cirosu ile Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketi oldu.

      KİPAŞ Holding tarafından 2008'de Pazarcık'ın Narlı beldesinde kurulan Kahramanmaraş Çimento Sanayi (KÇS), üretimi ve cirosu ile Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketi oldu.

      İlave yatırım kararı alan firma, 2013'de üretimini ve kapasitesini 2 katına çıkartmış olacak.

      Pazarcık'ın Narlı beldesinde 2008'de çimento üretimine başlayan KÇS, Kipaş Holding'in en önemli iştiraklerinden birisi haline geldi. Kısa sürede üretime başlamasına rağmen son 2 yıldır Türkiye'nin ilk 500 firması arasına girmeyi başaran KÇS, yeni yatırımla birlikte büyümeye devam edecek.

      Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KÇS'nin Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketi olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

      Çimento yatırımına 2006 yılında başladıklarını hatırlatan Öksüz, ''Aslında Kipaş'ın holdingleşmesinde en büyük payı KÇS aldı. Daha önce sadece tekstil sektöründe faaliyette bulunuyorduk. Ancak tekstilde entegrasyonu tam anlamıyla sağlamıştık. Farklı sektöre adım attığımız ilk şirket KÇS oldu. Fakat geldiğimiz noktada çimento fabrikası kısa sürede büyüdü ve üretimi ile dikkat çekti. Bu tip yatırımlar ağır ve maliyetli. 2008'de üretime geçtik. Çok da başarılı oldu. Ürün piyasada çok tuttu. Çok teknolojik makineler kurduk. Büyüme hızıyla da şampiyon oldu'' dedi.

     -150 milyon dolarlık ek yatırım-

     Çimento fabrikasının 300 milyon doları aşan bir yatırımla kurduklarını kaydeden Öksüz, şöyle devam etti:

      ''Halen kapasiteyi yüzde yüzden fazla artıracak 150 milyon dolarlık bir yatırımımız var. İkinci fırını ilave ediyoruz. İnşallah 2012'nin sonunda bu yatırımız tamamlanacak. Şu anda yıllık kapasitemiz 1.5 milyon ton klinker, 2 milyon ton çimento. Bu da büyük kapasite ama ilave yatırımı gerçekleştirdikten sonra 3 milyon ton klinker, 4 milyon tonun üzerinde çimento üreteceğiz.''

     -''Modern ve çevresel bakımdan yararlı bir kuruluş-''

     Ek yatırımda farklı teknikleri de kullanacaklarını anlatan Öksüz, ''İkinci fırının çok önemli bir özelliği var. Biz burada belediye çöplerini de yakacağız. Ayrıca bir özelliği de atık ısıdan enerji elde edeceğiz. Atık ısıdan gaz beton üretiminde kullanacağız. Atık ısı bacadan atmosfere atılan ısı demek. Ön soğutucudan çıkan enerji ile gaz beton pişireceğiz ve ilave enerji üreteceğiz. Üstelik belediye çöplerini de ayıracağız yakıt olarak değerlendireceğiz. Dolayısıyla son derece modern ve çevresel bakımdan yararlı bir kuruluş'' diye konuştu.

      KÇS'nin son 2 yıldır Türkiye'nin ilk 500 büyük kuruluşu arasına girmeyi başardığını dile getiren Öksüz, ek yatırımlar tamamlandığında çok daha üst sıralara tırmanacağına inandığını ifade etti.

      Başta Irak olmak üzere bölge ülkelere ciddi ihracat gerçekleştirdiklerini vurgulayan Öksüz, sözlerini şöyle tamamladı:

      ''Çimento fabrikası çocuk yıllarımdan beri hayalimdi. Kahramanmaraş'a bir çimento fabrikası kurulmasını çok arzulardım. Benim için hayaldi. Bir ara yapmak için yer aradılar. O yıllarda çimento fabrikasını ancak devlet yapabilirdi. Bugün çok şükür özel sektör öyle noktalara geldi ki son derece modern tesisler kuruluyor.''

      Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ortaklığında TOBB ve Harvard Üniversitesi bünyesindeki AllWorld Network ile düzenlediği Türkiye 25 Yarışması'nda KÇS, Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketi olmuştu.

AA

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.