Tomsuklu OSB’de Mera Sorunu Çözüldü

Tomsuklu OSB’de Mera Sorunu Çözüldü
Tomsukluya kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi için büyük önemi olan Mera konusu Milletvekili Mahir Ünal’ın girişimleriyle çözüldü

Kahramanmaraş Sanayisini şaha kaldıracak olan Kapıçam yakınlarında kurulacak Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi için geriye sayım devam ediyor.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük Organize Sanayi Bölgesi ve Ulaştırma Çalıştayı ile ilgili görüşlerini Gazeteci Mehmet Taş’a açıkladı.

KARAKÜÇÜK’DEN MAHİR ÜNAL’A TEŞEKKÜR

Kahramanmaraş’ta yatırımcı arsa bulamıyor. Kavlaklı Organize Sanayi Bölgesi tamamlanalı yıllar oldu. Kahramanmaraş teşvik kapsamı içindedir. Ne yazık ki müteşebbislerimiz, yatırımcılarımız arsa bulamamaktan şikayetçiler ve bu amaçla yatırımlar bekliyor diyen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili gelişmeleri şu şekilde ifade etti.

“Herkesin malumu sanayici yatırım yapmak için arsa arıyor. Kahramanmaraş’ın 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yeni yatırım alanlarının oluşturulması gerekiyor. Bu amaç doğrultusunda başlattığımız Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi yatırımı için ciddi mesafeler aldık.

Önümüzdeki en büyük sorun olarak yer alan Mera konusu çözüldü. Ak Parti Gnup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal’a konuyu anlattığımızda hemen ilgileneceğini ifade etti. Söz konusu karar Başbakanlıka yazıldıktan itibaren 5 gün içinde çıktı. Sayın Ünal’a desteğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu güne kadar ne gibi bir sorunumuzu anlatmış isek hemen çözüm bulmuştur. Şimdi yaklaşık 1.6 milyon tutarı ortaklık payımıza göre, Ticaret ve Sanayi Odası, İl Özel İdare ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 10 Ekim tarihine kadar ödeyeceğiz. Bu zor süreç tamamlandı” diyen Kemal Karaküçük, bir süre önce Ulaştırma haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan’ın Başkanlığında gerçekleşen Ulaşım Çalıştayı ile ilgili de şunları söyledi.

“Şehrin her alanda ulaşım ile ilgili konuları tartışıldı. Oda olarak dersimize çalışmış ve orada önerilerimizi ve teklifimizi ifade ettik. Havaalanı, karayolu ve Demiryolu noktasında güzel gelişmeler vardır. Emeği geçenlere Odam ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

mehmet-tas--kemal-karakucuk-680.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.