Orta Ölçekli Sanayi için Kahramanmaraş hazır

Orta Ölçekli Sanayi için Kahramanmaraş hazır
MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu katıldığı programda konuştu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu 9 Kasım Cumartesi Günü Tekirdağ’da temeli atılan proje hakkında açıklamada bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üretim alanları ve imkânları kısıtlı olan “küçük sanayi sitesi” üreticilerinin organize sanayi bölgelerine rahat geçiş yapabilmelerini sağlamak amacıyla 81 ilde “Orta Ölçekli Sanayi Siteleri” (OSB) kurmayı hedefliyor. Bu bağlamda, Tekirdağ Ergene Velimeşe OSB Bölgesi’nde ilk kez hayata geçirilecek projenin temel atma törenine T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ve MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Programda ayrıca Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Başkanı Kadir Albayrak, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Kahramanmaraş Milletvekili İmran KILIÇ, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman OKUMUŞ, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile iş ve siyaset dünyasının önde olan isimleri katıldı.

sami-bey-tekirdag-3.jpeg

MÜSİAD’ın “Tazelenme Süreci” adını verdikleri bu yeni dönemde Milli İktisadi Mimari adı verilen bir sosyo-ekonomik gelişim modeli ortaya koyduğunu ve MÜSİAD’ımızın geleceğe dönük adımlar attığını belirtmek isterim. Gelişimin her aşamasını devletten beklemek, artık eski real politik kaidelerinin yıkıldığı bir dünyada anlamını yitirmektedir. Artık yeni dünya düzeninin; yeni kuralları, yeni oyuncuları, yeni modelleri ve nesilleri söz konusudur. Bizler karar alma mekanizmalarımızda bu dört unsuru göz önünde bulundurmak durumundayız. Çünkü bayrağı teslim edeceğimiz bambaşka bir nesil bizleri bekliyor ve bizim tüm yatırımlarımız aslında onların Türkiye’sine bir hazırlıktır.

Orta Ölçekli Sanayi Siteleri projesinde;

MÜSİAD üretim alanları ve imkânları kısıtlı olan “küçük sanayi sitesi” üreticilerinin organize sanayi bölgelerine rahat geçiş yapabilmelerini sağlamak amacıyla 81 ilde “Orta Ölçekli Sanayi Siteleri” (OSB) kurmayı hedefliyor.

sami-bey-tekirdag-5.jpeg

Yapılması planlanan OSB projeleri ile sitenin kurulacağı il ve ilçenin ekonomik ve üretim potansiyeline göre, 200 dönüm ile 1000 dönüm arası araziler üzerinde inşa edilmesi öngörülüyor. İmalathaneler ise zeminde 500 m², 1000 m², 1500 m² ve 2000 m² olacak şekilde tasarlanıyor.

Türkiye’de yeni bir dönemi başlatacak proje kapsamında, tesis içerisindeki çalışanların daha iyi imkanlara sahip olabilmesi adına, kreş, anaokulu, sağlık ocağı, kapalı yüzme havuzu, voleybol ve basketbol salonları, halı saha, yürüyüş parkurları, tiyatro ve üretim müzesi gibi alanlardan oluşan kompleks bir yapı öngörülüyor. Ayrıca site içerisinde yer alacak meslek liseleri ile hem öğrencilere sürekli staj imkânı sunması hem de kalifiye personel yetişmesine olanak sağlaması hedefleniyor.

Kahramanmaraş Şubesi olarak bizlerde; temsilimizin en güçlü olduğu dönemde Genel Merkez Üst Kurul Başkanımız Ahmet ŞEKERLİ bey başta olmak üzere Genel Merkez Yönetim Kurulunda olan Mustafa BULUNTU bey , Fatih KEÇEBİR bey ve Fahri Hemşerimiz olan Yatırımlar Üst Kurul Başkanı Oktay DEDE  bey  ile bu vizyon projeyi ve daha fazlasını öncelikli olarak Kahraman şehrimize kazandırmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

sami-bey-tekirdag-7.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.