‘Milliyet Kahramanmaraş Business Eki’ne Büyük İlgi

‘Milliyet Kahramanmaraş Business Eki’ne Büyük İlgi
Kahramanmaraş ekonomisine ve geleceğine yön verenler 16 Ağustos’ta Milliyet gazetesinin ‘Kahramanmaraş Business’ ekinde buluştu. 14 sayfalık özel ek, Kahramanmaraş’ın tanıtımına büyük katkı yaptı.

 Kahramanmaraş ekonomisine ve geleceğine yön verenler 16 Ağustos’ta Milliyet gazetesinin ‘Kahramanmaraş Business’ ekinde buluştu. 14 sayfalık özel ek, Kahramanmaraş’ın tanıtımına büyük katkı yaptı.

 Türk basınının etkin seslerinden Milliyet gazetesinin Kahramanmaraş için özel olarak hazırladığı ‘Kahramanmaraş Business’ eki 16 Ağustos Cuma günü tüm okurlar için ana gazete ile birlikte sunuldu.

Milliyet gazetesi Müşteri İlişkileri Yönetmeni Sedat Altagun ve Hakan Köker ile birlikte bu özel ekin hazırlanmasına yardımcı olan gazeteci-yazar Mustafa Şirin, Kahramanmaraş’ın tanıtımına katkı yapan özel ekle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Türkiye’nin güzide illerinden birisi olan Doğu Akdeniz’in incisi Kahramanmaraş, ekonomiyle iç içe, tarihi dokusunu ve kültürünü kaybetmeden son yıllarda büyük bir ivme ortaya koydu. Kahramanmaraş, ekonomideki başarısını her geçen gün hayli ön plana çıkarmaya devam ediyor. Milliyet gazetesinin 16 Ağustos Cuma günü Business eki ile Kahramanmaraş’ı tüm Türkiye ve dünyanın vitrinine çıkarttı. Büyük ilgi görmesi bizi mutlu etti. Özellikle il dışından arayan Kahramanmaraşlılar, böyle bir ek için çok teşekkür ettiler. Özel haber ve röportajların yer aldığı Kahramanmaraş Business ekinin hazırlanmasına katkıda bulunan tüm herkese çok teşekkür ediyoruz.”

Gazeteden sonra internet ortamında da okuyuculara sunulacak olan Kahramanmaraş Business ekinde; kamu kurum ve kuruluşları ile bazı belediye yöneticilerinin yanı sıra Kahramanmaraş ekonomisine yön vererek milli gelir ve istihdama önemli katkılarda bulunan özel sektör temsilcilerinin tanıtım haberleri yer alıyor.

dsc_0502.jpg

 MİLLİYET BUSİNESS EKİ’NDE MUSTAFA ŞİRİN NELER YAZDI?

 “Yatırım kahramanları neler istiyor?

 Birinci Dünya Savaşı sonrasında uğradığı düşman işgalinden kendisini dışarıdan yardım almadan kurtaran ve TBMM’nin 5 Nisan 1925’de kırmızı şeritli İstiklal Madalyası ve 7 Şubat 1973’te de ‘Kahraman’lık unvanı ile ödüllendirdiği Kahramanmaraş, yatırım ve sanayi hamlesini de büyük başarı ile sürdürüyor.

Kahraman ataların yiğit torunları bugün gelinen konum itibarı ile Kahramanmaraş’ı, Türkiye’nin ve dünyanın parlayan yıldızı haline getirmeyi başarmışlardır.

Günümüzde tekstil, çelik mutfak eşyaları ve dondurma sektörleri başta olmak üzere bir çok alanda belli bir konuma gelen Kahramanmaraş’ın yatırım kahramanı müteşebbisleri; şu anki konum itibarı ile Türkiye pamuk ipliği ihtiyacının üçte birini karşılıyor.

Kahramanmaraş’ta üretilen çelik mutfak eşyaları da dünya mutfaklarının raflarını süslüyor.

Bunun yanında Afşin-Elbistan Termik  santrali ve barajlar ise ülkemiz elektrik arzının onda birini üretiyor.

Özellikle 1983 sonrasında başlayan ve günümüze kadar devam eden teşvikleri en doğru şekilde kullanan yatırım kahramanları, Türkiye’nin ilk ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu listelerinde birçok firmasına yer bularak devletten aldığının karşılığını kat be kat veriyor.

Önceki dönemlerde TOBB Başkanvekili çıkartmayı da başaran bu kahramanlar; hükümetten ve devlet yetkililerinden bakın neler istiyor:

-          Kahramanmaraş Havaalanı’nın yetersizliği ve uçuş saatlerinin rantabl olmaması nedeni ile Pazarcık ilçesine bağlı Narlı beldesinde bölgesel havaalanı yapımına sıcak bakan özel sektörün önünün açılması.

-          Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak karayolu güzergahı üzerinde yer alan Göksun, Andırın ve Kayseri karayolu ile Gaziantep, Osmaniye ve Adana bağlantı yollarındaki yapım çalışmalarının bir an önce tamamlanması.

-          Kahramanmaraş-Gaziantep karayolu üzerindeki Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) bir an önce kurulması.

-          Kahramanmaraş’ta bölgesel, ulusal ve uluslar arası fuarların düzenlenmesi.

-          Türkoğlu ilçesindeki OSB ile Kahramanmaraş’ta üretilen malların dünya pazarlarına sunulmasına büyük katkı yapacak ve gümrük işlemlerini kolaylaştıracak TCDD Lojistik Köy yapımının hızlandırılması.

-          Kavlaklı bölgesindeki OSB’nin acil ihtiyacı olan doğalgazın bir an önce bağlanmasının önündeki bürokratik engellerin kaldırılması.

-          Kahramanmaraş’taki fabrikaların kalifiye işgücü ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için mesleki eğitime daha da ağırlık verilmesi ve bunun yanında şu anda kentte sayıları 40 bine yaklaşan Suriyelilere çalışma izni verilmesi.

-          Kahramanmaraş’taki OSB’nin geç hayata geçmesi ve yetersiz olması nedeni ile yatırımların yer aldığı çevre yollarının ıslah sanayi bölgesi olarak ilan edilmesine yönelik sürdürülmekte olan çalışmaların bir an önce tamamlanması ve buradaki tesislerin de OSB avantajlarından yararlanabilmesinin önünün açılması.

Can-ı yürekten tebrik ederek başarılarının devamını dilediğimiz ve Madalyalık iş yapan yatırım kahramanları sizce çok mu şey istiyor?

Ha gayret.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.