‘Maraş Biberi’ üzerindeki oyuna izin vermeyelim

‘Maraş Biberi’ üzerindeki oyuna izin vermeyelim
Kahramanmaraş Dondurma ve Biber ile tanınan bir şehirdir. Şimdilerde Gaziantep Kahramanmaraş biberi üzerine oyun kurguluyor, buna izin verilmemelidir.

Kahramanmaraş Dondurma ve Biber ile tanınan bir şehirdir. Şimdilerde Gaziantep Kahramanmaraş biberi üzerine oyun kurguluyor, buna izin verilmemelidir.

 

Kahramanmaraş denildiğinde ilk akla gelen Kahramanmaraş dondurması ve Kahramanmaraş kırmızıbiberidir. Ne yazık ki son günlerde kendi şehrimizde dondurma üzerine, festival üzerine olumsuz açıklamalar gelirken şimdi de kırmızı biber üzerine bir oyun sergileniyor.

Bilindiği gibi Kahramanmaraş kırmızı biberi coğrafi işaretleme almış yani tescili yapılmış bir üründür.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in biber ile ilgili yaptığı açıklamaya hiçbir kurum ve kuruluş cevap vermedi.

Bu konuda Hakan Gemci isimli bir vatandaşın bize gönderdiği bilgi notunu paylaşıyor. Takdiri vatandaşlara bırakıyoruz.

 

“Biz kendi öz değerlerimize, bizden olan değerlerimize sahip çıkmadığımız sürece bu topraklarda kalma hakkını elimizde tutamayız

Kahramanmaraş’a Kahramanmaraş’ın değerlerine sahip çıkma zamanı

Kahramanmaraş kendine has adetleri, gelenek ve görenekleri ile büyük ve güçlü bir kültüre sahip olan ender şehirlerden biridir.

Yüz yıllardır süre gelen kültürel gelenekleri ve ananeleri, giyiminden kuşamına, kullandığı kap kaçak ve eşyalarına kadar, yemek kültürü, yöresel kendine has ürün ve değerleri ile başlı başına bir ekol olan Maraş’ımızın kazanılmış değerlerini başka illere mal etmek isteyenlere dur demenin zamanı geldi ve de geçiyor.

Bize ait olan tescilli Maraş biberimize isim değiştirerek sahip çıkmak isteyenler var. Bizim biberimiz ve kendilerinin sahip çıktığı biber cinsinin aroması ve diğer özellikleri “Maraş biberi” ile aynı çünkü tohum yıllardır Maraş ve çevresinin yetiştirdiği tohumdur

MARAŞ BİBERİ MARAŞ’INDIR

Yıllardır Maraş’ımıza has yapılan fıstık ezmesini de ne yazık ki komşu ilimize kaptırmaktayız yine özellik olarak aynı olan fıstık ezmesini de isim değiştirerek sahiplenilmektedir

Ey Maraşlı Bu değerlere sahip çıkmak sadece siyasetçilerin veya kurumların sorumluluğu ve tekelinde değil onların üzerine atarak bu işten sıyrılamazsın.

Bu bir “Maraş davasıdır” Buna toplum olarak hepimiz sahip çıkmalıyız.

Kahramanmaraş değerleriyle büyük bir hazineye sahip bu hazinelerin tanıtımını yapıp sahiplenmek zorundayız.

Bizler Kahramanmaraş’ımızın değerlerine sahip çıkmak için Türk adaletine tescil ihlali gerekçesi ile suç duyurusunda bulunmalıyız. Başta tüm sivil toplum kuruluşları olmak üzere Kahramanmaraşlı halkımızdan suç duyurusunda bulunulması konusunda çaba sarf etmesini istiyorum.”

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.