Listeye Sanko’nun 11 Şirketi Girdi

Listeye Sanko’nun 11 Şirketi Girdi
Sanko listede en çok şirketi bulunan grup oldu

 

Ekonomi dünyasının saygın yayın organlarından Ekonomist’in, Anadolu’nun büyük sanayi kuruluşlarını belirlemek amacıyla 8 yıldan beri düzenlediği Anadolu 500’e giren firmalar açıklandı.

Ekonomist Dergisi’nde yer alan açıklamaya göre, değerlendirme 2011 yılı üretimden net satışlar baz alınarak gerçekleştirildi.

Sanko Holding, 11 şirketi ile Anadolu 500’e en çok şirketi bulunan grup oldu. Sanko Holding şirketlerinden Sanko Tekstil 14.,Sanko Dış Ticaret 33., Çimko Çimento 52., Sanko Pazarlama 55., Süper Film Ambalaj 73. sırada yer aldı. 

Sanko Holding şirketlerinden Sanko Rüzgar Enerjisi 160.,SankoMakino Pazarlama 185., Sanko Enerji 270., Sanibey Barajı Elektrik Üretim 285., Avnet teknoloji 320. ve Akım Enerji Üretim 430. sıradan listeye girdi. 

SEKTÖRLERDEKİ BAŞARI

Sektörel değerlendirmede ise ambalajda Süper Film, bilişimde Avnet, Çimentoda Çimko Çimento, tekstilde Sanko Tekstil, sektörlerinde birinci oldu.

Enerji sektöründe Sanko Rüzgar 5.,Sanko Enerji 9., Sanibey Enerji 10. ve Akım Enerji 15., tekstil sektöründe Sanko Pazarlama 7., ticaret-hizmet sektöründe Sanko Dış Ticaret 2. ve makine sektöründe Sanko Makine Pazarlama 2. olarak listede yer aldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum