Kola Eski Günlerini Arıyor
Amerika’da gazsız ve mineralli içeceklerin satışında yaşanan artış, Coca Cola’nın 2013 yılının son çeyreğindeki kârını yüzde 3 oranında düşürdü.
Kola ve türevi gazlı içeceklerin sağlık sorunlarını tetiklediği konusunda yapılan kampanyalar sonrası ABD halkının kolaya olan ilgisi azaldı. Yetkililer sadece Kuzey Amerika’da Coca Cola satış hacminin yüzde 1 oranında azaldığını belirtirken ABD’de Pepsi’nin satış hacminin ise yüzde 4 ila 6 oranında düştüğü açıklandı. Coca Cola CEO’su Muhtar Kent ise açıklamasında düşen satışlar sonrası pazarlama konusunda gereken adımları atacaklarını belirterek bazı alanlarda azalan maliyetlerin şirkette yeni iş alanları oluşturabileceğini ifade etti.
Öte yandan insanların gazsız ve mineralli içeceklere yönelmesi sonrasında Coca Cola ve Pepsi gibi şirketler mineralli ve aromalı içecekler yapmak konusunda adımlar atmaya başladığı ifade edildi.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.