K1 Ve K2 İndirimli Yetki Belgeleri

K1 Ve K2 İndirimli Yetki Belgeleri
K1 ve K2 yetki belgelerinin yüzde 94 oranında indirimle alınabilmesi için son müracaat tarihinin 31 Aralık olduğu bildirildi.

Daha önce Adana Ulaştırma Bölge Müdürlüğü tarafından verilen K yetki belgeleri Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın, (KMTSO) müracaatı ve TOBB ile Ulaştırma Bakanlığı arasında yapılan protokol neticesinde 1 Kasım'dan itibaren KMTSO tarafından verilmeye başlandı.

KMTSO'dan yapılan yazılı açıklamada, "4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu kapsamında kendi esas iştigal konusuyla ilgili taşımalarını kendi araçları ile gerçekleştiren firmaların faaliyetlerinin Yetki Belgesi ile yapılması hüküm altına alınmıştı. Buna göre; ticari amaçla taşımacılık ve nakliyatçılık yapan firmaların K1, kendi firmalarına ait araçları bulunan ve kendi yükünü taşıyan firmaların K2, ev ve büro eşyası taşımacılığı yapan firmaların K3, yetki belgesi alması zorunlu idi. Eşya ve yük taşımacılığı yapan istiap haddi 3.5 tonu geçmeyen araç sahiplerinin zorunlu olarak bulundurması gereken K1 ve kendi yükünü taşıyan istiap haddi 3.5 tonu geçmeyen araç sahiplerinin zorunlu olarak bulundurması gereken K2 yetki belgeleri, 31 Aralık 2009 tarihine kadar yüzde 94 oranında indirimli olarak alınabilecek" denildi.

Belgeler için şahıslarda 25 Ton Yurtiçi K1 Belgesi için 12 bin 942 TL, şirketlerde 75 Ton Yurtiçi K1 Belgesi için 12 942 TL, K1 3,5 ton altında belge için 777 TL, K2 3,5 ton üstünde yurtiçi 6 bin 471 TL, K2 3,5 tonun altında yurtiçi 388 TL ve K3 Yurtiçi yetki belgeleri için 6 bin 471 TL ücret talep edildiği belirtildi.

 

(İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.