İSO 500 ‘de 9 Kahramanmaraşlı Firma

İSO 500 ‘de  9 Kahramanmaraşlı Firma
İstanbul sanayi odası’nın açıkladığı türkiye’nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 9 Kahramanmaraşlı firma yer aldı

 

Sanayi Odası’nın (İSO) açıkladığı Türkiye’nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 9 Kahramanmaraşlı firma yer aldı. 

  Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ortaya çıkan tablonun memnuniyet verici olduğunu söyledi. Bu sonuçların Kahramanmaraş’ın ülke ekonomisine sağladığı katkıları göstermesi açısından da önemli olduğuna değinen Karaküçük, şöyle konuştu:

  “Bu sonuçlar ilimiz sanayisinin gelişmişliğini göstermesi açısından hayli önemli. Ben öncelikli olarak ikinci 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan firmalarımızı tebrik ediyorum. Böylelikle İSO’nun açıkladığı ilk bin şirket sıralaması içerisinde toplamda 15 Kahramanmaraş firması bulunuyor. Bu da ilimizin ülkemiz ekonomisine yaptığı katkının boyutlarının daha da iyi anlaşılmasını sağlayacaktır.”

  Son dönemde yapılan yatırımlar ve yeni teşvik mevzuatı ile Kahramanmaraş sanayisinin yükselişini devam ettireceğini dile getiren Karaküçük, “İlerleyen dönemlerde listeye giren şirket sayısının daha fazla olacağına inanıyorum. Böylece 2023 yılı vizyonu için ortaya koyduğumuz 5 milyar dolar hedefine yeni yatırımlarla daha da yaklaşacağız.” diye konuştu.

  İSO’nun açıkladığı ikinci 500 sanayi kuruluşu arasına giren Kahramanmaraşlı firmaların sıralaması ise şöyle:

  İskur Tekstil Enerji Tic. ve San. A.Ş., Şirikçioğlu Mensucat San. ve Tic. A.Ş., Gemciler Güven Metal San. ve Tic. A.Ş., Mipsan Kahramanmaraş İplik San. ve Tic. A.Ş., Arıkan Mensucat San. ve Tic.A.Ş., İskur Örme San. ve Tic. A.Ş., MARTEKS Maraş Tekstil San. ve Tic. A.Ş., Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş. ve Bozkurt Konfeksiyon Sanayi A.Ş.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.