Havalar soğudu kışlık turşu telaşı sardı

Havalar soğudu kışlık turşu telaşı sardı
Sonbahar aylarına girildiği şu günlerde aileler kışlık ihtiyaçlarını karşılamak için uğraşıyor. Artık turşu vurma vakti

Sonbahar aylarına girildiği şu günlerde aileler kışlık ihtiyaçlarını karşılamak için uğraşıyor. Artık turşu vurma vakti

Kış aylarında sofralarımızın vazgeçilmezlerinden olan biber turşusu için aileler turşu vurmaya başladı.

Kahramanmaraş gibi derin mutfak kültürünün olduğu şehirlerde aileler Sonbaharın başlamasıyla birlikte kışlık ihtiyaçlarını yapmak için yoğun çaba içine girerler.

Bilindiği gibi Kahramanmaraş’ta Tahrana, Bulgur, Döğme, Kışlık ekmek, Turşu, Salamura ve kuruluklar olmak üzere hazırlanır. Bunların dışında Peynir, yeşil zeytin salamurası ve zeytin yağını da unutmamak gerekiyor.

Şu anda zaman tam da turşu ve salamura zamanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.