Gaziantep’te ki Ayakkabı fuarına bizim esnaflarda katılacaklar

Gaziantep’te ki Ayakkabı fuarına bizim esnaflarda katılacaklar
18 Haziran 2014 tarihinde Gaziantep’te düzenlenecek olan 19. Uluslararası Ayakkabı Fuarına Kahramanmaraşlı firmalarda katılacaklar

 

 

 

 GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen ‘19. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı (GAPSHOES)’, 18 Haziran Çarşamba günü ziyarete açılacak. 

  Fuarın resmi açılışı ise 19 Haziran Perşembe günü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katımıyla yapılacak. Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Kunduracılar Odası, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Odası ve KOSGEB destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından organize edilen GAPSHOES Fuarı, ayakkabı sektörünü buluşturuyor.

  Temsil edilecek firma sayısının 160 ve marka sayısının 250 olduğu fuara, Gaziantep’in yanı sıra İstanbul, Adana, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Antakya, Şanlıurfa, Manisa ve Samsun’dan ayakkabı, terlik, deri, saraciye üreticileri ile ayakkabı makine üreticileri katılıyor.

  21 Haziran tarihine kadar açık olacak fuarı, Türkiye’nin her noktasından profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra yurt dışından başta Ortadoğu ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri olmak üzere birçok ülkeden 20 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

  Yılda iki defa yaz ve kış sezonları için gerçekleştirilen GAPSHOES Fuarı’nın sektöre yön verdiğini vurgulayan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yaptığı açıklamada, fuarın sektördeki en son gelişmelerin sergilenmesi, tüketici ve üreticinin bir araya getirilmesi, firmaların yeni iş bağlantıları kurması ve yeni ihracat pazarları sağlaması açısından önemli rol üstlendiğini belirtti.

  Gaziantep’in, Türkiye’de ayakkabı sektörünün nabzını tuttuğunu ve en önemli ayakkabı üreticilerinin faaliyet gösterdiğini ifade eden Konukoğlu, GSO’ya kayıtlı ayakkabı ve terlik imalatı yapan firma sayısının 147 olduğunu belirtti.

  Türkiye’den geçen yıl yapılan 723 milyon 275 bin dolarlık ayakkabı ihracatının yüzde 16,4’lük kısmının Gaziantep’ten gerçekleştirildiğine dikkati çeken Konukoğlu, Gaziantep’ten Ocak-Mayıs 2014 döneminde yapılan toplam ayakkabı ihracatının da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,5 oranında artış göstererek 65 milyon 469 bin dolar olduğunu bildirdi.

  Konukoğlu, “Kentimizden en fazla ayakkabı ihracatının Ortadoğu ülkelerine gerçekleştirildiği görülüyor. Gaziantep’ten yapılan ayakkabı ihracatının yüzde 68’lik bölümünü oluşturan Ortadoğu ülkelerini sırasıyla Türk Cumhuriyetleri, AB ülkeleri ve Afrika ülkeleri takip ediyor” bilgisini verdi.

  Dünya ayakkabı ihracatı içinde Türkiye’nin payının çok düşük kaldığının altını çizen Konukoğlu, şunları kaydetti:

  “Üretim kapasitesi bakımından dünyada önemli bir konumda bulunmamıza rağmen, ihracatta istediğimiz noktada değiliz. Sektör daha çok iç piyasayaçalışıyor. İhracata daha çok önem vermeliyiz. Dünya ayakkabı ihracat pastasından daha büyük pay almalıyız. Büyük miktarlarda ayakkabı ithalatı yapan ve alım gücü yüksek olan ABD, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, Hong Kong ve Japonya pazarlarına daha fazla odaklanmalıyız. Bunun için firmalarımızın marka ve tasarıma önem vererek, tanıtımı daha iyi yapması gerekiyor.”

  

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.