En büyük sorun eğitim

En büyük sorun eğitim
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası 34’ncü Meclis Toplantısı KMTSO Meclis salonunda yapıldı.

KMTSO Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu’nun başkanlık yaptığı meclis toplantısına Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, İş Adamı Cahit Paksoy, DEİK Güney Afrika Masası ve Fahri Konsolosu Tamer Taşkın, KMTSO meclis üyeleri katıldı.

KMTSO Meclis Başkanı Balcıoğlu, meclis toplantısının açılış konuşmasında Hakkari’de ki hain saldırıda yaşamını yitiren Mehmetçikler için kalplerinin kırık olduğunu ve kahraman askerler için baş sağlığı diledi. Van’da meydana gelen deprem için de büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Balcıoğlu, “Yaraların sarılması için herkes elinden geleni yapmalı. Orada çocuklar ölüyor. Binlerce insan evsiz kaldı. Dilerim yaralar en kısa zamanda sarılır”dedi.

Başkan Balcıoğlu, “En büyük sorunun eğitim olduğunu söyledi. “Eski Türk filmleri vardı. Uzun saçlı Adanalı pamuk ağasının oğlu para harcar, İstanbul eğlenceler yapar gazeteler de bunu yazardı. Ama o insanlar, o gün evlatlarını o işe adapte edemediler. Sonunda ne oldu. Baba öldü. Para suyunu çekmeye başladı işi idare edenler suçlandı. Ve 1.000 dönüm arsa 5 kardeşe bölündü. Kaldı 200 dönüm tarla. 1 traktör almak için küçük, ama traktörsüz çalışmak için büyük bir mülktü. Ve sonunda yapamadılar tarlayı da sattılar. Bugün adana geçmişiyle yoğrulan ve geleceğini arayan bir kent haline geldi. Şimdi tekrar soruyorum biz üzerimize düşeni yapıyor muyuz? Evlatlarımızı işimize hazırlıyor muyuz? İstihdam yarattık diyoruz. İş yerleri açtık diyoruz. Evet, bunların hepsini biz yaptık hatta gece gündüz uyumadan çalıştık. Ama söyleyebilirlisiniz. Hiç biriniz işçi bulabiliyor musunuz? Bunları eğitmediğimiz için meydanda işçi yok. Bir taraftan eğitilmemiş insanlar. Bir tarafta işsizlik maaşı alarak evlerinde yan gelip yatan insanlar. Ama baktığınız zaman rakamlarda işsiz o kadar insan var. Ama işçi bulamayan bir kentte yaşıyoruz. Üniversite sınavlarının sonuçlarına bakıyoruz. Kahramanmaraş neredeyse en sonuncu olmak için yarışıyor gibi bir hali, var. Bunun için biz ne yaptık Bir şey yaptık mı? 4 Ekim tarihli Kahramanmaraş’ın yerel gazetelerinden birinde bir haber okudum. İçim burkuldu. Nisan Mayıs Haziran ayında 400 çift boşanmış. Her gün 5 çift boşanıyor. Aile kurumu dediğimiz kurumumuzu kaybediyoruz. Atalarımız büyük kapılar yapmışlar. Yanına da enik kapı dediğimiz küçük bir kapı yapmış. Yani her gün evinize girerken başınızı eğerek girmeniz lazım aile yapısı kutsaldır”diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.