Elektiriğe büyük zam!

Elektiriğe büyük zam!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), elektrik fiyatlarının ortalama yüzde 8.1 oranında artırıldığını açıkladı.

EPDK'dan yapılan açıklamada, Kurul'un bugün yapılan toplantısında elektrik perakende satış fiyatlarını oluşturan maliyetlerdeki değişimler ile Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş.'nin (TETAŞ) tarife teklifi değerlendirilerek karara bağlandığı bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  "Buna göre, 1 Nisan 2012 tarihinden geçerli olmak üzere, kilovatsaat bazında, vergi ve fonlar dahil olmak üzere nihai elektrik fiyatları ağırlıklı ortalama yüzde 8.1 oranında artmıştır. Aynı kapsamda, tek zamanlı perakende elektrik satış fiyatları, meskende yüzde 9,26 oranında bir değişimle 32 bin 515 kuruşa, orta gerilim seviyesinde dağıtıma gömülü sanayide yüzde 8,71 oranında değişimle 26 bin 672 kuruşa, dağıtıma gömülü ticarethanelerde yüzde 4,33 oranında bir değişimle 33 bin 253 kuruşa yükselmiştir.

  Tüm abone gruplarına yönelik yeni tarifeler bugün Kurumumuzun internet sitesinde yayımlanmaktadır

  1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 8,1'lik zammı değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bölgedeki ve dünyadaki bir kısım istikrarsızlıkların yükünü çekiyoruz demiştim. O yüklerden bir taneside budur" dedi.

   Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere kilovatsaat (kWh) bazında, vergi ve fonlar dahil olmak üzere nihai tüketicinin kullandığı elektrik fiyatlarına yüzde 8,1 oranında artış yapmasını değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "İnşallah bölgenin istikrara kavuşmasıyla özellikle İran - İsrail gerginliğinin mutlaka açığa kavuşmasıyla arz ve talep dengesizliğinden kaynaklanmayan sebepler yüzünden tekrar ben mevcut fiyatlarına dönmesi gerektiğine temenni ediyorum ham petrol fiyatlarının. Bu hak etmediğimiz fiyat yükseltisinden de kurtulmuş oluruz diye düşünüyorum" diye konuştu.

  Amasya Valiliği'ne yaptığı ziyarette elektrik fiyatlarına yapılan zam konusunda İHA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Bakan Yıldız, "Ham petrol fiyatlarının, döviz fiyatlarının artmış olması birçok onun türevlerinde de çok zorladı. Bölgedeki ve dünyadaki bir kısım istikrarsızlıkların yükünü çekiyoruz demiştim. O yüklerden bir taneside budur. Ham petrol fiyatlarından memnun olmadığımızı hemde bize bağlı olmayan döviz fiyatlarının yükseldiğini bu vesileyle söylüyorum. Bunların bizim enerji sektörüne yansımalarını hep olumsuz manada gördük" şeklinde konuştu.

  Bakan Yıldız, valilik ziyaretinde Amasya Valisi A. Celil Öz'den şehirdeki çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.