BU SON DÖNEMİM

BU SON DÖNEMİM
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yanında, kentin ve sektörün ombudsmanı olan, başarılı işadamı Mehmet Balduk, alnının açık, kimsiye diyet borcu bulunmadığını söyledi.

Haftanın ikinci günü olan salı günü, Aksu Tv.Genel Yayın Yönetmeni Turgay Terzibaş’ın hazırlayıp sunduğu canlı yayınlanan 7/24 programında, gazeteciler Mehmet Fiskeci, Mehmet Taş ve Serdar Erdoğanyılmaz’ın sorularını cevaplandıran Balduk, Türkiye’de tanımadığı adamın olmadığını iddia etti, ihracatta, yerel bazda yıl sonuna kadar 450 bin dolar olacağını, ama hedeflerinin ihracattaki artışları da göz önüne alarak bir milyon dolar olduğunu kaydetti; soru üzerine, iktidar tarafından yürürlüğe giren demokratik açılıma ilişkin düşüncelerini zikretti, açılım için getirdiği yorumda; “Bu iskambil kağıdı ile kule yapmaya benzer” dedi.

8496544554665465465465654564564.jpg 

Huzurdan, istikrardan rahatsız olan güçlerin, terörü hortlattığını, ülkeyi savaş alanına çekilmek istendiğini de belirten Balduk, sözde 8.600 üyesi bulunan Ticaret ve sanayi odasının, aktif 3.500 üyesi olduğunu, ancak bunlardan sadece 1.500’ünün aidata ödediğinin altını çizdi.

 

BU SON DÖNEMİM

 

15 senedir Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının başkanlığını yürüttüğünü söyleyen Balduk, aynı zamanda da kurumunun başarılı, şeffaf bir yönetim sergilediğini, kendisi dahil hiçbir arkadaşının huzur hakkı almadığını ve önümüzdeki dönemde TSO Başkanlığı kesin olarak bırakacağını, yani son dönemi olduğunu, geçtiğimiz günlerde şehrimizi ziyaret eden Sanayi Bakanı Nihat Ergin’e kentin ve sektörün sorunları için dosya sunduğunu, aynı dosyayı milletvekillerine de sunduğunu, fakat somut dönüşümlerin yaşanmadığını biraz da sitem dolu sözlerle fade ederek; sosyal anlamda sadece ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verdiklerini, kaynak israfına tahammülü bulunmadığını vurguladı.

 

ŞİMDİLİK SİYASET AKLIMDA-FİKRİMDE YOK!

45546456654456654465465465465654465456.jpg 

Türkiye’de siyasetin yapılış biçimini de beğenmediğini belirterek eleştiren Balduk, “Benim bu şehre borcum var, bunu da ziyadesiyle ödediğimi sanıyorum. Siyasete girecek misin diye soruyorlar, siz de soruyorsunuz. Şartlar ne getirir, ileride ne olur, bilemem. Sağlığım söz konusu. Şayet siyasete girecek olursam, bunu ailemle,  arkadaşlarımla konuşur, tartışırım. Ama şimdi o zaman bu zaman değil” diye konuştu.

 

Yaklaşık 3 saat süren canlı yayında çok değişik ve farklı konulara değinen Balduk, Kandil enerji projesi, Akadeş, kumaşta damping, mevcut ve Türkoğlu’na yapılacak Organize Sanayi Bölgesi, bu yıl sonunda 49 ili kapsayan ve sona erecek olan 5084 sayılı teşvik, Kahramanmaraşaspor, zenginliğin tabana yayılması ve özel yaşamına ilişkin düşüncelerini de anlattı.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.