Borsa güne yatay başladı

Borsa güne yatay başladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yatay seyirle 1.439,62 puandan başladı

 Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 0,24 puan ve yüzde 0,02 azalarak 1.439,62 puana geriledi.

BANKACILIK ENDEKSİ YÜZDE 0,11 GERİLERKEN, HOLDİNG ENDEKSİ YÜZDE 0,03 ARTIŞ KAYDETTİ. SEKTÖR ENDEKSLERİ ARASINDA EN FAZLA KAZANDIRAN YÜZDE 0,94 İLE İNŞAAT, EN ÇOK KAYBETTİREN YÜZDE 0,32 İLE MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIĞI OLDU.

BIST 100 endeksi, dün küresel risk iştahındaki zayıflama ve dolardaki güçlenmenin etkisi ile satış ağırlıklı bir seyir izleyerek günü yüzde 0,67 değer kaybıyla 1.439,86 puandan tamamladı.

Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) son toplantısına ait tutanakların, varlık alımlarının azaltılmasına bu yıl içinde başlanabileceği olasılığını artırmasının ardından doların diğer para birimleri karşısında güçlendiğini ve küresel risk iştahının azaldığını ifade etti.

Yatırımcıların gelecek hafta gerçekleştirilecek Jackson Hole toplantısına odaklandığını belirten analistler, Fed Başkanı Jerome Powell'ın burada yapacağı konuşmalarda, varlık alımlarının azaltılmasında izlenecek yol haritasına dair yönlendirmelerin takip edileceğini söyledi.

ANALİSTLER, BUGÜN VERİ GÜNDEMİNİN SAKİN OLDUĞUNA İŞARET EDEREK, TEKNİK AÇIDAN BIST 100 ENDEKSİNDE 1.470 PUANIN DİRENÇ, 1.440 PUANIN ALTINDA KALINMASI DURUMUNDA İSE 1.410 SEVİYESİNİN DESTEK OLARAK ÖNE ÇIKTIĞINI BİLDİRDİ.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.