Abdullah Kalın: Odamıza Sahip Çıkmaya Davet Ediyorum

Abdullah Kalın: Odamıza Sahip Çıkmaya Davet Ediyorum
KMSMMMO seçimleri için 'BİZ VARIZ' ekibinin Başkan Adayı Abdullah Kalın için Clarion Otel'de aday tanıtım toplantısı geçekleştirildi. Yaklaşık 300 kişinin katıldı toplantıda Başkan Adayı Kalın,'' Odamızın beka sorunu var diye konuştu

11 – 12 Mayıs tarihinde yapılacak, KMSMMMO seçimleri için 'BİZ VARIZ' ekibinin Başkan Adayı Abdullah Kalın için Clarion Otel'de aday tanıtım toplantısı geçekleştirildi. Yaklaşık 300 kişinin katıldı toplantıda Başkan Adayı Kalın,'' Odamızın beka sorunu vardır. Odamıza sahip çıkmak için aday olduk, sizleri de Odamıza sahip çıkmaya davet ediyorum.'' dedi.

Daha önce iki dönem KMSMMMO Başkanlığı yapan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi ve Başkan Vekili Arif Şen, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası seçimlerinde aday olan SMMM Abdullah Kalın’ın aday tanıtım toplantısındaki konuşmasında odanın genel olarak sorunlarından bahsederek Abdullah Kalın’a destek verdi.

Arif Şen: ‘’Abdullah Kalın kardeşimizin odamızın hizmet binasındaki emeği benden de fazladır.’’

Burada yaptığı konuşmasında Kalın’ın SMMM Odası binasının yapımında emeğinin kendinden daha fazla olduğunu söyleyerek, ‘’Bu gün burada hem hasret gideriyoruz hem de yaklaşmakta olan seçimlerin öncesinde birbirimizi görme imkânı buluyoruz.  2 dönem oda başkanlığı yaptım ondan önce yardımcılık yaptım. Uzayan kol bizden olsun hesabı, Mali Müşavirler Odası diğer odalardan farklı bir konumda. Bizde esas olan nedir; iyi hizmet edebilmek ve oda’da bizi temsil etmesi önemli olan. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, Abdullah Kalın kardeşimizin odamızın hizmet binasındaki emeği benden de fazladır.’’ şeklinde konuştu.

Abdullah Kalın: Odamıza Sahip Çıkalım

Büyükşehir Başkan Vekili Arif Şen’in konuşmasının ardından kürsüye gelen KMSMMMO Başkan Adayı Abdullah Kalın konuşmasında Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın özgün kimliğine kavuşması için ‘’BİZ VARIZ’’ sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.

11 – 12 Mayıs tarihinde yapılacak, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Genel Kurulunda, ekip arkadaşlarıyla birlikte “BİZ VARIZ” diyerek yola çıktıklarını belirten Kalın, salonda bulunanlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Ortak Akıl, Birlikte Yönetim anlayışıyla Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasını yönetmeye talip olduklarını söyleyen Abdullah Kalın konuşmasına şu şekilde devam etti:

‘’Memleket sevdamız, meslek sevdamız, şehrimiz ve emeğimiz için; ‘Ortak Akıl, Birlikte Yönetim’ anlayışı ile tüm meslek mensuplarımızın katılımıyla Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odamızı yönetmeye talip olduk.

2010 yılında çıktığımız bu kutlu yolculukta, ‘Kurumsal Oda, Kurumsal Kimlik ve Kurumsal Yönetim’ anlayışı ile mesleğimiz ve meslektaşlarımızın temsili noktasında mesai kavramı gözetmeden çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz.

Şimdi ‘Nerede Kalmıştık’ sloganıyla kaldığımız yerden hedeflerimize ulaşmak için, odamızın dününde bugününde olduk,  yarınında da daha güçlü, daha etkin, hep birlikte ve beraber olmaya devam edeceğiz.

Mesleğimiz her geçen gün çok daha fazla önem kazanmaktadır. ‘Bilgi, Teknoloji ve İnteraktif Çözümler’ ön plana çıkmaktadır. Meslektaşlarımıza odamız bünyesinde hizmet içi eğitimlerle, bu çözümlerin en önemli ve en etken unsurunu oluşturmaktadır.

Bu yoğun iş çalışma ve eğitim aşamalarında, ayrıca meslektaşlarımızın, stres yönetiminin de göz ardı edilmemesi gerekmektedir. Odamız bünyesinde sosyal alanları, sosyal aktiviteler ve etkinlikler fazlası ile yapılması gerekmekte, hatta meslektaşlarımızın bir araya gelerek kaynaşmaları noktasında çok önem arz etmektedir.

 ‘Mesleğimiz İçin Biz Varız’ temasıyla çıktığımız bu yolda, siz meslektaşlarımızı ‘Odamıza Sahip Çıkmaya’ davet ediyoruz. Sizlerden aldığımız güçle, ‘Güçlü Bir Yönetimle’ mesleğimiz için biz varız. Sizin gibi birbirinden kıymetli, birbirinden özel insanlarla beraber ‘Sen Ben Varsak, Biz varız.’’’

KMSMMMO Başkan Adayı Abdullah Kalın’ın Yönetim Kurulu Listesi ise şu isimlerden oluştu:

Mustafa Adalı

Cüneyt Doğan

Ali Avgın

Mehmet Tahir Nergizoğlu

Başkan Adayı Kalın, projelerini ise şu başlıklar altında açıkladı:

KURUMSAL KİMLİK, KURUMSAL ODA, KURUMSAL YÖNETİM;

Odamız kurumsal ciddiyet, kurumsal disiplin, kurumsal yönetim anlayışı içerisinde, samimiyetle meslektaşlarımızın odamızda aktif katılımı ve katkılarıyla birlikte beraber yöneteceğiz.

ORTAK AKIL BİRLİKTE YÖNETİM;

Odamızda tüm üyelerimizin katılacağı aylık istişare ve bilgilendirme toplantıları ile yine en geç üç ayda bir tüm üyelerimizin katılacağı mesleki sorunlarımızın tartışılıp değerlendirilip SERBEST KÜRSÜ ile isteyen üyelerimize söz verileceği ve sonuçlarının değerlendirilerek bildiri olarak yayınlanacağı toplantılar yapılacaktır.

HİZMET AKDİ İLE ÇALIŞAN MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN;

Bağımlı olarak çalışan meslektaşlarımızın hakları noktasında, ücret tarifesi belirlenmesi hususunda yasama ve yürütme organları üzerinde her türlü çalışmayı yaparak, her zaman ve her durumda  yanlarında odalarının olduğunu bilecek ve hissedeceklerdir.

SÜREKLİ MESLEKİ EĞİTİMLE, MESLEĞİMİZİ GELİŞTİRMEK VE YÖN VERMEK İÇİN;

Günlük değişen mesleki mevzuatlar çerçevesinde ve meslek kültürümüzün her geçen gün değiştiği günümüz ortamında mesleki eğitim en önemli önceliğimizdir.

HAKSIZ REKABET VE KORSANLA MÜCADELE İÇİN;

Odamızda, haksız rekabet ve korsanla mücadele için komisyon kurulacaktır.  Asgari tarife altında defter tutan veya bir meslektaştan almış olduğu ücretin altında teklif vererek defter transferi yapanlar hakkında, sonuçları her ne olursa olsun, haksız rekabet kurulu ve disiplin yönetmelikleri çerçevesinde gerekli her türlü işlemler yapılacaktır.

STAJYERLERİMİZE VE ÜYELERİMİZE EN İYİ HİZMETİ VERMEK İÇİN;

Odamızda, mümkün olduğunca başkan, olmadığı zamanlarda muhakkak bir yönetici hazır bulunacaktır.

MESLEKTAŞLARIMIZIN DESTEKLERDEN FAYDALANMALARI SAĞLAMAK İÇİN;

Odamız üyelerinin, serbest meslek icra ediyor olması münasebeti ile,  ne esnaf, ne tüccar, nede sanayi olarak tanımlanmadığından, bankalar KOBİ ve KOSGEB ile benzeri hiçbir kredi ve desteklerden yararlanamamakta bu konuda yasama ve yürütme üzerinde ciddi şekilde çalışılacaktır. Odamız bünyesinde zor duruma düşmüş üyelerimizin eğitim gören evlatları için gerekli destek sağlanacaktır.

Yine odamız bünyesinde, imkan ve şartlar oluşturularak yardım sandıkları oluşturulacak, bu sandığa üye olan meslektaşlarımız içinde yeni büro açanlara ve zor durumda kalıp ihtiyacı olanlara geri ödemeli faizsiz kredi imkanı sağlanacaktır.       

KADIN MESLEKTAŞLARIMIZA POZİTİF AYRIMCILIK İÇİN;

Odamızda dönemimizde başlatmış olduğumuz kadınlar günü programımızı geliştirip genişleterek, kadın üyeler komisyonu kurarak birlik ve beraberliklerini artırmak, aralarındaki dayanışmayla yönetim üzerinde söz haklarını artırmak ve odamızda ön plana çıkartarak pozitif ayrımcılık yapılacaktır.

LOKAL PROJEMİZ VE SOSYAL AKTİVİTELERİMİZ İÇİN;

Projelendirdiğimiz ve yapılamayan çatı katı lokalimiz tamamlanarak üyelerimizin hizmetine sunulacaktır. Lokalimiz ailemizle bizlerin hizmetine sunulacak, meslektaşlarımızla bir araya gelme, sosyal aktivitelerin yapıldığı, kütüphanesi ile müzikli eğlenceli keyifli vakitlerin geçirildiği, maçların izlendiği, yemek ve kafeterya hizmetleri ile kaliteli elit bir yaşam alanı haline getirilecektir.

STAJYER MESLEK MENSUPLARIMIZA DESTEK İÇİN;

Stajyer meslek mensuplarımız için bir komisyon kurulacak, stajyerlerimizle her türlü sorunları ve ihtiyaçları bu komisyon tarafından giderilecek, sınav yerlerine başlarında bir Yönetim Kurulu üyesi ve komisyon üyeleri ile birlikte seyahatleri sağlanacak, muhatapları yöneticiler ve komisyon üyeleri olacaktır.

NİTELİKLİ ARA ELEMAN EĞİTİMLERİ İÇİN;

Eğitimlerimizi aralıksız hale getirerek, lise yüksekokul üniversite mezunları seviyesinde, akademisyen hocalarımızdan destek ve güç alarak, yeni büro açan üyelerimize ek gelir olması, konusunda uzman üyelerimizin bilgilerinin ve deneyimlerinin aktarılması ile yetişmiş ara eleman ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayarak, işsiz gençlere iş sahası üyelerimize ve odamıza ek gelir sağlayarak toplumsal misyonumuz da yerine getirilmiş olacaktır.

ODA ÜYELERİMİZ ADINA HATIRA ORMANI İÇİN;

Odamız adına, üyelerimizin isimlerini taşıyan hatta kendi elleri ile dikecekleri doğaya saygı, bir nefes oksijen, çocuklarımıza torunlarımıza gelecekte hatıra olması için, HATIRA ORMANI çalışmalarımızı ilgi makamlar nezdinde çaba ve gayretlerimizle hayata geçirilecektir.

HAKSIZ REKABETLE DEĞİL KALİTELİ HİZMET İÇİN;

Odamızda mesleki eğitimler, standartların yükseltilmesi, sosyal aktivitelerle üyelerimizin bir araya gelmelerinin paylaşımlarının artması, haksız rekabet ve korsanla mücadele, mesleki dayanışma ile birlikte meslektaşlarımız arasında hizmette kalitede tatlı rekabetin yaşandığı süreç haline getirilecektir. 

AİLESİNİN VE ÇOÇUKLARININ YANINDA HAYATA UMUTLA BAKAN MUTLU MESLEKTAŞLAR İÇİN;

Odamızda mesleğimiz üyelerimiz adına gerçekleştirerek tamamlayacağımız projelerimizle, toplumda daha saygın, refah seviyesi daha artmış, sosyal aktiviteler ile daha huzurlu ve neşeli meslektaşlarımızın, ailesinin ve çocuklarının yanında hayata umutla bakan mutlu meslektaşlar haline geleceklerdir. Yöneticiler olarak bunların başarmak için samimiyetle gayret fazlası ile gösterilecektir.

SANAT KÜLTÜR SPOR VE YAŞAMIN HER ALANINDA ODAMIZ ÜYELERİ İÇİN;

Odamız, Altı yüz üyeden oluşmakta ve bu üyelerimizin çeşitli kültür ve yeteneklere sahip, çeşitli ilgi alanları ile zengin bir kaynağımızdır. Odamızda oluşturacağımız çeşitli kulüplerle, sanat kültür spor ve yaşamın her alanını oluşturan aktivitelerle odamızda geniş bir faaliyet alanı, şehrimize ise gökkuşağı gibi renk katacaktır. Odamızda yapacağımız bu tür faaliyetler ve aktivitelerimizle, mesleğimizi meslektaşlarımızı hem mutlu bireyler, hem de toplumumuzda daha prestijli hale gelmesini sağlayacağız.

GEZİ ORGANİSASYONLARIMIZ İÇİN;

Odamızda üyelerimiz ve aileleri için, yılda en az iki defa yurtiçi, en az bir defada yurtdışı olmak üzere tur organizasyonları yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.