2011 Yatırım Hizmetleri %80 İle Devam Ediyor

2011 Yatırım Hizmetleri %80 İle Devam Ediyor
Vali Şükrü Kocatepe İl Özel İdaresi çalışmalarını yerinde inceleyerek görevlilerden bilgiler aldı.

            İl Özel İdaresi 2011 yatırım programında yer alan içme suyu, yol, kanalizasyon, sulama ve diğer konularda çalışmalarda ortalama % 80 gerçekleşmeye ulaşıldığı, çalışmaların aralıksız devam ettiği görüldü.

            Vali Şükrü Kocatepe İl Özel İdaresi çalışmalarını yerinde inceleyerek görevlilerden bilgiler aldı. KÖYDES programı dışında İl özel İdaresi Bütçe kaynağı ile yürütülen yol yapım çalışmalarında 1. kat asfalt, köprü-menfez vb. sanat yapıları ve trafik işaret levhaları programlarında %100,2.kat asfalt, asfalt yama, köy içi parke döşeme çalışmalarında % 80,malzemeli bakım çalışmasında % 54 gerçekleşmeye ulaşıldığı tespit edildi.

            Tarımsal hizmetler alanında 25 adet sulama projesinin tamamı ihale edildi ve bugüne kadar % 50 oranında tamamlandı. Yapılan açıklamada; “01 Kasım 2011 tarihi itibariyle tamamlanacak olan sulama projelerine toplam 2 699 137.00 TL. harcama yapılacak. Ayrıca KÖYDES programı kapsamında yapımına başlanılan 12 adet sulama projesinin 5 adedi tamamlanmış bulunmaktadır. Diğer 7 proje de yine 01 Kasım 2011 tarihinde tamamlanmış olacak. Sulama projeleri yürütülen yerleşimler: Merkez Ağabeyli, Kaynar, Suluyayla, Ulutaş Bademli, Karamanlı köyleri ile Fatmalı Kasabası, Andırın Alameşe,Altınyayla Köyleri, Türkoğlu Kaledibi ve Köprülü Köyleri,Göksun Çardak ve Değirmendere Kasabalrı,Elbistan B.Yapalak,Tapkırankale,Güvercinlik Karahöyük, Akbayır Köyleri, Ekşnözü demirlik,Türkmenler ve Kabaktepe Köyleri,Afşin Binboğa Köyü, Nurhak Merkez,Kullar,Tatlar Kasabaları, Çağlayancerit Helete Karapınar ve Aksu mahallesidir.İçmesuyu programında ise Elbistan Unculari Uzunpınar, Kelkara, Pazarcık Kuzkent ve Merkez Hacımustafa Çiftliği ve Hartlap köyleri bulunmaktadır.

            2011 yatırım programında 23 adet kanalizasyon projesi yer almaktadır. Bunların toplam ödeneği 3 225 197.ooTL.dir.Kanalizasyon projeleri ; Andırın Altınboğa,Afşin kaşanlı-Höyüklü, Elbistan Gündere-İncecik Çiçek, Ekinözü Ortaören fatihler,Göksun karaahmet-Ortatepe,Çağlayancerit K.Üngüt-Merkez Beşenli-hacının oğlu-K.Nacar-Öşlü-Ayaklıcaoluk, Pazarcık Akdemir Yukarımülk Ulubahçe, Türkoğlu kadıoğlu Çiftliğidir. Bu projelerden 19 adedi ihale edilmiş bulunmaktadır.” İfadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.