Kilis'te Mers Virüsü Şüphesi

Kiliste Mers Virüsü Şüphesi
Kilis’te, kutsal topraklardan 11 gün önce dönen ve yüksek ateş şikayetiyle Kilis Devlet Hastanesine başvuran bir kişi, MERS virüsü şüphesiyle Gaziantep'e sevk edildi

- Kilis’te, kutsal topraklardan 11 gün önce dönen ve yüksek ateş şikayetiyle Kilis Devlet Hastanesine başvuran bir kişi, MERS virüsü şüphesiyle Gaziantep'e sevk edildi

Edinilen bilgiye göre, 71 yaşındaki A.K. yüksek ateş şikayetiyle akşam saatlerinde Kilis Devlet Hastanesine başvurdu. Tetkiklerin ardından Ahmet K. özel donanımlı ambulansla Gaziantep Dr. Ersin Devlet Hastanesine sevk edildi. A.K'nin tetkikleri yapılırken acil servisin söz konusu bölümüne başka hasta kabul edilmediği öğrenildi.

Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Serdar Sarıfakı, hastada öksürük ve yüksek ateş olduğunu belirterek, “tetkiklerde bir bulguya rastlanmadı. Akşam saatlerinde hastanemize yüksek ateş ile başvuran A.K'yı MERS virüsü şüphesiyle Gaziantep Dr. Ersin Devlet Hastanesine sevk ettik. Acil servisin bir odasını yarım saatliğine karantinaya aldık. Şu anda acil serviste hasta kabulüne başladık'' dedi.

Sarıfakı, şu na kadar Kilis'te MERS virüsü ile alakalı bir şüphenin bulunmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.