Kavron Yaylasında Sıra Dışı Heykeller

Kavron Yaylasında Sıra Dışı Heykeller
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinin Kavron yaylasında eşine zor rastlanır bir ustalık sergileyen heykel ustası Kadir Genç'in dere taşlarından yaptığı heykeller yaylaya gelen turistlerin ilgi odağı oluyor.

- Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinin Kavron yaylasında eşine zor rastlanır bir ustalık sergileyen heykel ustası Kadir Genç'in dere taşlarından yaptığı heykeller yaylaya gelen turistlerin ilgi odağı oluyor.

Çamlıhemşin'e bağlı Sırt Mahallesi sakinlerinden olan emekli öğretmen Kadir Genç, boş zamanlarında dereden çıkardığı taşlarla heykel yapıp yayladaki evinin önünde sergiliyor.

Kavron yaylasına gelen turistlerin uğrak yeri haline gelen Genç'in yaptığı heykeller ilgi çekiyor. Genç, heykelleri ticari amaçla yapmadığını, taştan onlarca heykel yaparak gelen yerli ve yabancı turistlere hediye ettiğini belirterek “Amacım değişik bir tarz oluşturup, ilçe turizmine katkı sağlamak ve gelen turistlere farklı bir örnek sergilemek” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.