Ilıca’da Doktor Sıkıntısı Yaşanıyor

Ilıca’da Doktor Sıkıntısı Yaşanıyor
Kahramanmaraş’ın kaplıca ve tek turizm beldesi olma özelliğini elinde bulunduran Ilıca’da doktor sıkıntısı yaşanıyor.

Kahramanmaraş’ın kaplıca ve tek turizm beldesi olma özelliğini elinde bulunduran Ilıca’da doktor sıkıntısı yaşanıyor.

Ilıca’da doktor sıkıntısı bitmiyor. Kahramanmaraş’ın kaplıca ve tek turizm beldesi olma özelliğini elinde bulunduran Ilıca’da iki yıldır doktor sıkıntısı yaşanıyor. Sezonun başlamasıyla birlikte yükü daha da artan ve çevredeki bir çok köye de hizmet veren Ilıca Aile Sağlığı Merkezi’nde bir geçici doktor, bir hemşire ve bir de personel hizmet vermeye çalışıyor.

Türkiye’de “Aile Hekimliği” uygulamasına geçilmesiyle birlikte sağlık merkezine atanan üç doktordan biri tayin yoluyla; ikincisi istifa ederek ayrıldı. Merkezin tek kalan doktoruna da izin verilince Ilıca doktorsuz kaldı. Şu an Ilıca’da kadrolu doktor bulunmuyor. Kalan tek doktora sezon ortasında 30 günlük izin verilmesi halk arasında tepkilere yol açtı.

Toplum Sağlığı Merkezi’nden geçici olarak görevlendirilen doktor hastalara yetişemiyor. Sağlık merkezi önünde oluşan kuyruklar uzayıp gidiyor. Dışarıdan gelen bir çok misafir geceleri ani bir rahatsızlıkta iğne yaptıracak, ilaç yazdıracak doktor bulamadığı için şehir merkezine gitmek zorunda kalıyor.

Kasabada geçen yılda sezonun ortasında doktorun tayini çıkınca büyük sıkıntı yaşanmış; yaşanan sıkıntı ve doktor açığı bir süre Süleymanlı köyünün doktoruyla giderilmeye çalışılmıştı.

Halkın ve Ilıcalı yetkililerin istediği ise konuya kalıcı bir çözüm bulunması yönünde. Yaz aylarında hemen hemen on misline katlanan nüfus ve çevre köylerin bir çoğunda da doktor olmaması nedeniyle Ilıca’da sağlık konusunda özel bir yapılandırılma gerekiyor.

www.haberilica.biz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.