Taylan’da Bisiklet Sürücülüğü Yaygınlaşmaya Başlıyor

Taylan’da Bisiklet Sürücülüğü Yaygınlaşmaya Başlıyor
Tayland’ın başkenti Bangkok’un bunaltan trafiğinden uzaklaşmak isteyen yabancı ikametçilerin öcülüğünde bisiklet sürücülerinin sayıları her geçen gün daha da artıyor.

- Tayland’ın başkenti Bangkok’un bunaltan trafiğinden uzaklaşmak isteyen yabancı ikametçilerin öcülüğünde bisiklet sürücülerinin sayıları her geçen gün daha da artıyor.

Başkent Bangkok’un sıkıcı trafiği ve insanı yoran havasından uzaklaşmak isteyen yabancı ikametçiler bisiklet kullanarak şehir stresini unutmaya çalışıyorlar. Yabancı ikametçileri ve hızla yayılan sosyal medya paylaşımlarını gören Taylandlılar'ın da katılımıyla ülkede bisiklet kullanıcılarının sayısında hızlı bir artış görülüyor.

Şehirde yaşayan yabancı bir ikametçi olan Greg Jorgeson, “Pek çok insan Bangkok’ta bisiklet kullanmanın çok tehlikeli olacağını düşünür. Ancak son senelerde bisiklet kullanıcılarının sayısında hızlı bir artışa şahit olunuyor” diyor ve ekliyor: “Bu artış niçin oldu tam olarak bilmiyorum ama sosyal medyanın yayılmasıyla insanlar artık daha çok şey görüyorlar. Bisiklet kullanan arkadaşlarının fotoğraflarını görüp bunu yapmaya karar veriyorlar. Vitesli bisikletler de son senelerde iyice kullanılır olmaya başladı. Son zamanlarda burada hiç görmediğim kadar bisikletli görüyorum.”

Şehirdeki bir diğer yabancı ikametçi olan Derek Pelz da benzer şeyleri dile getiriyor: “Bangkok çok basık bir şehir. Burada yaşarken hayatınızın bir stres içerisinde olduğunu hissediyorsunuz. Bunun için bisiklet ile bu ortamdan uzaklaşmak çok iyi bir yol. Rahatsız edici yerlerden uzaklaşıp bisiklet sürmek iyi geliyor, pek çok insan da bunun farkında.”

“6 senedir burada yaşıyorum” diyen bir diğer yabancı Dale S. “buraya ilk taşındığımda etrafta bisiklet süren insan hiç görmedim. Ancak şimdi her yerde görmek mümkün” diyor.

Bangkok’ta artan bisikletli sayısına bağlı olarak yollarda bisiklet şeritlerinin çizilmesi de sürücülerin talepleri olarak mercilere aktarıldığı belirtiliyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.