Stockholm Yat Fuarı

Stockholm Yat Fuarı
Avrupa’nın en büyük yat fuarlarından biri olarak görülen Allt för sjön (Her şey deniz için) İsveç’te başladı. 1922’den beri yapılan fuara yıllardır katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu defa katılmama kararı alması yat işletmeciliği yapan seyahat acen

- Avrupa’nın en büyük yat fuarlarından biri olarak görülen Allt för sjön (Her şey deniz için) İsveç’te başladı. 1922’den beri yapılan fuara yıllardır katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu defa katılmama kararı alması yat işletmeciliği yapan seyahat acentelerinin tepkisine neden oldu.

İsveçlilerin denize tutkulu insanlar olduklarını ve Türkiye’ye de oldukça fazla geldiklerini belirten IQ Travel ve Medsail Holiday'in Genel Müdürü Levent Pandir, "Şirketimiz yat turları organize ediyor. Koylarımız Yunanistan ve Hırvatistan'dan daha güzel. Fakat fuarlara katılmayı iptal eden Kültür ve Turizm Bakanlığı, diğer Akdeniz ülkelerine büyük yarar sağladı. Biz yat Charter'i yapan şirketler çok yalnız kaldık.Yatla gezen turistler otellere gelen turistlerden daha fazla para bırakır. Marmaris ve Bodrum'dan mavi yolculuğa çıkan turistlerin çoğu İskandinav turistidir” dedi.

Datça‘da otel ve yat işleri yapan Cem Güney de yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Geçen sene 640 bin turist yaz tatilini Türkiye'de geçirdi. İsveç'te yapılan bu dev fuara bakanlığımız katılmazsa 640 bin sayısının azalacağı kanaatindeyim.”

Fuarda 1000 yat deniz severlerle buluşacak. Ayrıca, denizciler için hazırlanmış giysilerde fuarın bir başka ilgi çekici yönü olarak göze çarpıyor.

STOCKHOLM YAT FUARI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.