Sırbistan Polisinin Eski Memurları Kosova Polisine Dahil Ediliyor

Sırbistan Polisinin Eski Memurları Kosova Polisine Dahil Ediliyor
Sırbistan İçişleri Bakanlığı’na bağlı eski Kosovalı Sırp polislerin, Kosova emniyet teşkilatına alınması süreci devam ediyor.

- Sırbistan İçişleri Bakanlığı’na bağlı eski Kosovalı Sırp polislerin, Kosova emniyet teşkilatına alınması süreci devam ediyor.

13 Aralık tarihinde başlayan süreç kapsamında şimdiye kadar 63 Sırp polis, emniyet teşkilatında görev yapmak için iş sözleşmesi imzaladı. Kosova polisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sırbistan İçişleri'nde daha önce görev yapmış olan Kosovalı Sırp polislerin Kosova Polis Teşkilatı'nda görev yapmak için iş sözleşmesi imzalayarak, Kosova yasaları esasınca yemin ettikleri belirtildi. Sırp kökenli polislere 2014 yılında Kosova Kamu Güvenliği Akademisi’nde eğitim süreci başlayacak.

Kosovalı eski Sırp polislerinin Kosova Polis Teşkilatı’nda görev yapmasına dair uzlaşma, Priştine ile Belgrad arasında Brüksel’de Avrupa Birliği (AB) arabuluculuğunda yapılan diyalogda, güvenlik konuları bağlamında Kosova ile Sırbistan başbakanları arasında sağlanmıştı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.