Sarkozy Avrupa'nın Parçalanma Riskine Karşı Uyarıda Bulundu

Sarkozy Avrupanın Parçalanma Riskine Karşı Uyarıda Bulundu
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Avrupa için "parçalanmadan daha büyük bir riskin bulunmadığını" söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Avrupa için "parçalanmadan daha büyük bir riskin bulunmadığını" söyledi.

Kritik AB liderler zirvesi öncesinde, Avrupa'daki merkez sağ liderlerin bir araya geldiği Avrupa Halk Partileri (EPP) toplantısında konuşan Sarkozy, Avrupa'nın çok daha büyük bir tehlike altında olduğu uyarısında bulundu.

Euro bölgesindeki borç krizinin çözümünü işaret eden Sarkozy, "Avrupa'da hiçbir şey bu kadar elzem olmadı. Avrupa bundan daha büyük bir tehlike yok" ifadelerini kullandı.

Artık birçok ülkenin Avrupa'ya katılmak istemediğini belirten Sarkozy, "Avrupa'da parçalama riski hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Avrupa olağanüstü tehlikeli bir durumla karşı karşıya" diye konuştu.

Borç krizinin çözümüne yönelik euro bölgesi ekonomistlerinin karar vermek için birkaç haftaları daha bulunduğunu kaydeden Sarkozy, bununla birlikte zamanın her saniye aleyhlerine işlediğini söyledi.

Sarkozy, "Bu konuda bir mutabakata varamazsak, korkarım ki, başka herhangi bir konuda da anlaşamayacağız" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.