Rehine Kurtarma Operasyonu Felaketle Sonuçlandı: 50 Ölü

Rehine Kurtarma Operasyonu Felaketle Sonuçlandı: 50 Ölü
Cezayir’de, El Kaide’ye bağlı militanlar tarafından rehin alınan kişileri kurtarmak için gerçekleştirilen operasyon felaketle sonuçlandı. Operasyonda 35 rehine ve 15 militan öldü.

- Cezayir’de, El Kaide’ye bağlı militanlar tarafından rehin alınan kişileri kurtarmak için gerçekleştirilen operasyon felaketle sonuçlandı. Operasyonda 35 rehine ve 15 militan öldü.

El Kaide militanları tarafından rehin alınanları kurtarmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Cezayir ordusu, İlizi kentinin Ayn Emnas bölgesindeki bir doğalgaz tesisine hava destekli operasyon düzenledi. Olayda 35 rehine ve 15 militan öldü.

Tesiste yer alan militanlardan biri, Moritanya Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Bazı rehineleri güvenli bir bölgeye götürmek isterken Cezayir ordusu tarafından hava saldırısı düzenlendi. Bu saldırıda hem militanlar hem de rehineler öldü” dedi.

Fransa’nın Mali’deki isyancılara düzenlediği operasyona karşılık olarak düzenlenen eylemde 41 kişi rehin alınmıştı. Doğalgaz tesisinde rehin alınan 41 kişi arasında ABD, Fransa, İngiltere, İrlanda, Norveç, Japonya, Malezya ve Cezayir vatandaşlarının bulunduğu belirtilmişti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.