Pkk Yandaşları Londra’da, Paris'te 3 Kadının Öldürülmesini Protesto Etti
– Londra’da PKK yandaşları, Paris’te PKK’lı 3 kadının öldürülmesini düzenledikleri eylemle protesto etti.
Türkiye’nin Londra Büyükelçilik binasından ve Fransa’nın Londra Büyükelçilik binasına yürüyen PKK yandaşları, trafiği durdurarak oturma eylemi gerçekleştirdi. Göstericiler ‘intikam’ sloganları atarken, İngiliz polisi büyükelçilik binaları çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Göstericilerden Tekin Kartal, “Fransa’da gerçekleşen Sakine Cansız ve yoldaşlarına suikast olayını protesto ediyoruz. Tam da görüşmelerin gerçekleştiği bir dönemde böyle bir suikastın gerçekleşmesi düşündürücü. Bunu protesto etmek ve özgürlük mücadelesine devam ettiğimizi ilan etmek için buradayız. Şunu bilmek lazım Kürt halkının özgürlük mücadelesi 35-40 yıldır hiçbir şekilde durdurulamadı bundan sonrada durdurulamayacaktır” dedi.
Polis gözetiminde Fransız Büyükelçiliğine yürüyüşleri sırasında ana yolda trafiği durduran göstericiler, polisin müdahalesiyle yolu açarak gösterilerine Fransız Büyükelçilik binası önünde devam etti.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.