Nato'dan, Hollanda'ya Libya'daki Operasyonlarına Daha Fazla Destek Verme Çağrısı
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Hollanda'ya NATO'nun Libya'daki operasyonlarına daha fazla destek verme çağrısında bulundu.
NATO Genel Sekreteri Rasmussen, bir dizi temaslarda bulunmak için gittiği Hollanda'nın Lahey kentinde Başbakan Mark Rutte ile görüştü. İkilinin görüşmesinde NATO'nun Libya'daki operasyonları ve bölgedeki son durum gibi konuların ele alındığı belirtildi.
Toplantının ardından açıklama yapan Rasmussen, Hollanda'ya NATO'nun Libya'daki operasyonlarına daha fazla destek verme çağrısında bulunurken, "NATO Libya'daki sivilleri korumak için faaliyetlerine devam edecek. Afganistan, Kosova ve Libya'da barış ve güvenliği korumak için çabalarımız devam edecektir. İttifakın Libya'daki hava operasyonları sonucu sivil kayıplara yol açtığı doğrulanmamış bir bilgidir" dedi.
Ülkesinin NATO'ya olan bağlılığını yineleyen ve reform süreci için tam destek verdiklerini ifade eden Hollanda Başbakanı Rutte ise, "Hollanda, NATO bünyesinde her zaman kendi payına düşen yükü taşıdı ve bunu yapmaya da devam edecektir" dedi.
Öte yandan, Hollanda hükümeti Libya için NATO'ya F-16 savaş uçaklarını göndermişti fakat hava saldırılarına katılmasına ise izin vermemişti.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.