Mısırlılar Mübarek'in Adalet Önüne Çıkmasını Kutluyor

Mısırlılar Mübarekin Adalet Önüne Çıkmasını Kutluyor
Mısır'ı 30 yıl demir yumrukla yöneten devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, oğulları Ala ve Cemal ile birlikte bugün yargıç karşısına çıkarıldı.

Mısır'ı 30 yıl demir yumrukla yöneten devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, oğulları Ala ve Cemal ile birlikte bugün yargıç karşısına çıkarıldı.

Aynı davada eski İçişleri Bakanı Habib el Adli ve 6 yardımcısı da yargıç karşısına çıktı. Duruşmadan önce Mübarek taraftarları ve devrimci gençler arsında bir arbede yaşandı. Çıkan çatışmanın polis tarafından yatıştırılmasının ardından ilk celse boyunca her hangi bir gerginlik gözlenmedi. Duruşmaya verilen arada Mübarek taraftarları ile yandaşları arasında yine taşlı sopalı çatışma yaşandı. Bir askerin yaralandığı olayda bazı gençlerin de gözaltına alındığı görüldü. Duruşmayı dünya medyası yakından takip

etti. Duruşmanın yapıldığı Polis Akademisi'nin 8 numaralı kapısının bulunduğu bölgede onlarca canlı yayın aracı konuşlandı.

Devrimin gerçekleştiği günden itibaren bayram havası yaşadıklarını ifade eden Muhammed Amir, "Bugün yaşananlar, devrim esnasında Tahrir Meydanı, Suveyş, İsmailiye ve Mısır'ın her tarafında hayatını kaybeden şehitlerin başarısının bir devamıdır. Mübarek'in etrafındaki hırsızlar temizlenmedikçe Mısır istikrara kavuşmaz. Başıma herhangi bir saldırıda bir zarar gelmesin diye kask taktım" dedi.

Mübarek'in yargılanmasını görmek için mahkemenin bulunduğu bölgeye geldiğini söyleyen Besme Rıdvan ise, "11 Şubattan bu yana Mübarek ve etrafındakilerin yargılanmasını bekliyoruz. Bugün yargılama sürecini takip etmek için buraya geldim. Hava çok sıcak ve oruçlu olduğumuzdan dolayı biraz yere oturarak dinlenmek istedim. Birazdan ayağa kalkacağım" şeklinde konuştu.

Devrim Gençleri Birliği üyesi Şeyma Semir ise şöyle konuştu, "Ben gerçekten çok mutluyum ve gururluyum. Bugün tarihi bir gün. Çünkü duruşma televizyonlar tarafından canlı yayınlanıyor ve herkes yaşananlara tanıklık ediyor. Bu, 25 Ocak Devrimi ve 8 Temmuz mitinginin bir başarısıdır. 30 yıldan bu yana ülkeyi yöneten, halkına karşı her türlü uygulamayı reva gören ve devrimcileri öldürenlerin bu halini görmek Mısırlıların hakkıdır" ifadelerini kullandı.

Mübarek, el Adli ve 6 yardımcısı 850 kişiyi öldürmek ve 6 binden fazla insanı yaralamaktan yargılanıyor. Mübarek'in oğulları Ala ve Cemal ise babalarının nüfuzunu kullanarak, zimmetlerine para ve gayri menkul geçirmekle suçlanıyor.

Mübarek ve oğullarının mahkemesi 15 Ağustos 2011 tarihine ertelendi. El Adli ve 6 yardımcısının duruşmasına yarın devam edilecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.